Nieuws

SDN Cast 53 – Window on ARM, CShell en WWDC 2017


De ontwikkelingen gaan snel, althans – volgens het geruchtencircuit. Zo is daar de pre-recorded Build 2017 sessie over Windows on ARM, de mededeling van Qualcomm over Windows 10 full PC versie op de Snapdragon 835 met ingebouwde LTE voor de Always Connected devices (https://www.qualcomm.com/news/onq/2017/05/31/windows-10-running-snapdragon-835-mobile-pc-platform-unveiled-computex) snel opgevolgd door een reactie van Intel die suggereert dat bepaalde partijen mogelijk hun patenten pakket misbruikt.

 

Als laatste kwamen daar de diverse CShell demo’s overheen. CShell is hierbij een nieuwe wijze waarop de Windows User Interface schaalbaar is naar alle typen van devices. Applicaties worden geschaald naar de grootte van het beschikbare beeldscherm. Heb je een groter beeldscherm, of zelfs een HoloLens, dan wordt de UI zo geschaald dat deze het meest optimaal is voor dat type apparaat.

 

Al bij al lijkt het er steeds meer op dat er een nieuwe Windows mobiel op de markt gaat komen, maar niet met het Windows Mobile zoals we dat kennen, maar met de ‘volledige’ versie van Windows die zoals je hierboven hebt kunnen lezen gaat draaien op ARM. De apparaten worden in alle demo’s en presentaties aangekondigd nog voor het vierde kwartaal van dit jaar. Oftewel gereed voor Holiday Season van 2017!

 

In deze 53e aflevering van de SDN Cast speculeren we een beetje over dit nieuwe fenomeen, maar ook laten we de aankondigingen van WWDC 2017 de revue passeren. Met welke nieuwtjes kwam Apple naar buiten tijdens deze jaarlijkse developer conference? Je ziet het allemaal in onze uitzending van deze week! Bekijk de uitzending, en in een uurtje ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste nieuws en de events van afgelopen week!

 

Vergeet ook niet nog te registreren voor het SDN Event wat er weer aan zit te komen voor 23 juni a.s. De registratie is al enige tijd geopend, en ook het programma is volledig bekend. Ga naar de registratie pagina https://www.sdn.nl/EVENTS/23-juni-2017 om je te registreren en mis de belangrijke keynote niet die we voor dit SDN Event hebben ingepland!

 

Waar kan je de 53e editie van onze SDN Cast vinden?

https://youtu.be/97VVbIKgwx0

 

Nog niet geregistreerd op ons YouTube kanaal?

Schrijf je in voor ons YouTube kanaal zodat je geen enkele uitzending mist. Meestal zenden we uit op donderdag avond om 20:00 uur maar er kan weleens een afwijking in zitten in het geval er andere dingen in de agenda komen. Dus als je er zeker van wilt zijn Subscribe dan ons kanaal via YouTube of ga naar http://www.sdncast.nl om te kijken wanneer onze volgende uitzending gepland staat.

 

Het overige nieuws:

 

Announcing Availability of SharePoint Framework Extensions Developer Preview

https://dev.office.com/blogs/announcing-availability-of-sharepoint-framework-extensions-developer-preview

 

Open Sourcing the Microsoft Graph Explorer

https://dev.office.com/blogs/open-sourcing-the-microsoft-graph-explorer

 

Performance Improvements in .NET Core

https://blogs.msdn.microsoft.com/dotnet/2017/06/07/performance-improvements-in-net-core/

 

Android Developer Preview 3

https://developer.android.com/preview/release-notes.html

 

Android O APIs are final, get your apps ready!

https://android-developers.googleblog.com/2017/06/android-o-apis-are-final-get-your-apps.html

 

CShell

First Look at CShell on a Windows phone (Exclusive)

 

Intel seemingly hints of potential patent infringement around x86 emulation on ARM

http://www.zdnet.com/article/intel-seemingly-hints-of-potential-patent-infringement-around-x86-emulation-on-arm/

 

Belangrijke informatie over einde van service voor Docs.com

https://support.office.com/nl-nl/article/Belangrijke-informatie-over-einde-van-service-voor-Docs-com-3b0d4877-1643-457c-9756-8caf28b94da4

https://docs.com


Events

 

Events van de Week

 

WWDC 2017 - 5-9 Juni 2017 - San José
https://developer.apple.com/news/?id=02152017a

 

DevSum 17 - 8-9 juni 2017 - Stockholm

http://www.devsum.se/

 

Events van volgende Week

 

Goto Amsterdam - 12-15 Juni
https://gotoams.nl/2017

 

Microsoft Data Insights Summit - 12-13 Juni 2017, Seattle
https://www.microsoft.com/en-us/datainsightssummit
 

NDC Oslo - 12-16 Juni 2017 - Oslo
http://ndcoslo.com
 

E3 - 13-15 Juni 2017 - Los Angeles Convention Center
https://www.e3expo.com/show-info/2895/about-e3/

Global Devops Bootcamp 17 juni
http://globaldevopsbootcamp.com 

 

Aankomende evenementen

 

Office365 Engage - 19-22 juni - Haarlem
https://office365engage.com/

 

Google Cloud Next - 21 juni - Kromhouthal - Amsterdam
https://cloudplatformonline.com/Next-Amsterdam-2017.html
 

SDN Event 2 - Zeist - 23 juni 2017
www.sdn.nl

 

Inspire 9-13 Juli - Washington D.C.

https://partner.microsoft.com/en-us/inspire/
 

Ignite 2017 - September 25-29 - Orlando
https://ignite.microsoft.com

 

SDN Event 3 - Zeist - 6 oktober

www.sdn.nl

 

TechDays 12-13 Oktober 2017 RAI Amsterdam 

http://www.techdays.nl/

 

Ook zijn we nog op zoek naar sprekers voor onze eigen events en Meetups, dus als je iets zou willen vertellen over hot Technologies of gewoon iets wat je hebt geïmplementeerd op je werk of in een app wat interessant kan zijn voor ons publiek laat het ons dan weten, zodat we je kunnen inplannen op een van de volgende SDN-events of Dutch .NET Group Meetups.

Dit geldt ook voor als je een leuk artikel wilt schrijven die we kunnen plaatsen in onze SDN Magazines of SDN Website. Het nadeel van het magazine is dat er best een tijdje tussen kan zitten tussen aanleveren en de daadwerkelijke publicatie. Je kan dan ervoor kiezen om aan te geven dat je jouw artikel zou willen laten plaatsen op onze website www.sdn.nl! Wij zullen het artikel dan beoordelen en als de kwaliteit goed genoeg is bevonden dan zullen we hem plaatsen op de website.

Opties genoeg dus als je je ei kwijt wilt, sterker nog – je kan zelfs aanmelden als gast spreker voor onze SDN Cast shows en praten over je projecten waar je op dat moment aan werkt! We geven je dan instructies over hoe je kan deelnemen en wat je er voor nodig hebt.

Hopelijk zien we jullie weer bij onze volgende wekelijkse web cast, kijk daarvoor op www.sdncast.nl om de tijd te bekijken waarop onze volgende cast is gepland of ga naar www.sdncast.nl/youtube om alle oude afleveringen en video’s te bekijken. Vergeet uiteraard ook niet te subscriben op ons kanaal via www.sdncast.nl/subscribe of rechtstreeks op YouTube om geen aflevering te missen!

[Read More...]

  • SDN Cast 53 – Window on ARM, CShell en WWDC 2017