Nieuws

SDN Cast 52 - Live vanuit Madrid …

 

In de SDN Cast van deze week maakten we live verbinding met Madrid waar Maarten het MVP Community Event bijwoont. Tussen de sessies door en het eten ter plaatse bij het Real Madrid stadion breekt hij er even tussenuit om zijn verslag te doen en samen met Fanie en Marcel jullie weer te voorzien van de laatste nieuwtjes en de aankomende events. Een uitzending met een zonnig Spaans tintje…

 

Eén van de interessante events van deze week is het Computex 2017 congres waarop Microsoft aandacht besteedde niet alleen aan zijn producten, maar vooral kwam met de Always Connected devices. De term “Always Connected” is niet direct nieuw, daar kwam Microsoft (of eigenlijk Bill Gates) al jaren geleden mee, maar nu dan nog maar een keer in de vorm van devices die zijn voorzien van een zogenaamde eSIM. Dit is een mobile provider onafhankelijke chip/SIM die vast in de machine zit maar waarmee je de services van één of meerdere providers kan afnemen en niet meer direct gebonden bent aan die desbetreffende providers.

 

Wat je hiermee krijgt is dat de devices eigenlijk gewoon verkapte telefoons kunnen zijn. Als je in de format factor zit van de huidige telefoons dan zijn het dus tablet(je)s die dienst doen als telefoon. Kom je in een groter schermformaat dan worden het al gauw tablets of laptops waarmee je naast je gangbare werkzaamheden -ook- kunt bellen!

 

Een interessante ontwikkeling dus, en mogelijk zien we hierin de voorloper van wat Microsoft in gedachte heeft op het gebied van het mobiele telefoonplatform. Tot nog toe werden we echter “in the dark” gehouden over de plannen en roadmap voor wat betreft Windows Mobile.

 

Waar kan je de 52e editie van onze SDN Cast vinden?

https://youtu.be/4rqg8pI21pM

 

Nog niet geregistreerd op ons YouTube kanaal?

Schrijf je in voor ons YouTube kanaal zodat je geen enkele uitzending mist. Meestal zenden we uit op donderdag avond om 20:00 uur maar er kan weleens een afwijking in zitten in het geval er andere dingen in de agenda komen. Dus als je er zeker van wilt zijn Subscribe dan ons kanaal via YouTube of ga naar http://www.sdncast.nl om te kijken wanneer onze volgende uitzending gepland staat.

 

Het overige nieuws:

 

Reactive Extensions v4 Preview 1

https://github.com/Reactive-Extensions/Rx.NET/releases/tag/v4.0.0-preview1
 

Announcing the preview of Azure’s Largest Disk sizes
https://azure.microsoft.com/en-us/blog/announcing-the-preview-of-azure-s-largest-disk-sizes/
 

Getting started with the Video Indexer API
https://azure.microsoft.com/en-us/blog/gettingstartedwiththevideoindexerapi/
 

.NET Framework May 2017 Cumulative Quality Update for Windows 10
https://blogs.msdn.microsoft.com/dotnet/2017/05/26/net-framework-may-2017-cumulative-quality-update-for-windows-10/
 

Evolving TFS/Team Services build automation capabilities
https://blogs.msdn.microsoft.com/bharry/2017/05/30/evolving-tfsteam-services-build-automation-capabilities/
 

Microsoft highlights ecosystem growth and innovation at Computex 2017 with Windows 10 devices

https://news.microsoft.com/2017/05/31/microsoft-highlights-ecosystem-growth-and-innovation-at-computex-2017-with-windows-10-devices
 

https://blogs.windows.com/windowsexperience/2017/05/31/microsoft-shows-partner-innovation-always-connected-pcs-mr-iot-computex-2017

Events

 

Events van vorige Week

 

Techorama - 22-24 Mei 2017 - Antwerpen, Belgium
http://techorama.be/
 

Scott Guthrie's Azure Red Shirt Dev Tour '17
https://www.microsoftevents.com/profile/form/index.cfm?PKformID=0x1796299223a

 

Events van volgende Week
 

WWDC 2017 - 5-9 Juni 2017 - San José
https://developer.apple.com/news/?id=02152017a
 

Aankomende evenementen

 

Global Devops Bootcamp 17 juni
http://globaldevopsbootcamp.com 

 

DevSum 17 - 8-9 juni 2017 - Stockholm

http://www.devsum.se/
 

Goto Amsterdam - 12-15 Juni
https://gotoams.nl/2017

 

Microsoft Data Insights Summit - 12-13 Juni 2017, Seattle
https://www.microsoft.com/en-us/datainsightssummit
 

NDC Oslo - 12-16 Juni 2017 - Oslo
http://ndcoslo.com
 

E3 - 13-15 Juni 2017 - Los Angeles Convention Center
https://www.e3expo.com/show-info/2895/about-e3/
 

Office365 Engage - 19-22 juni - Haarlem
https://office365engage.com/

 

Google Cloud Next - 21 juni - Kromhouthal - Amsterdam
https://cloudplatformonline.com/Next-Amsterdam-2017.html
 

SDN Event 2 - Zeist - 23 juni 2017
www.sdn.nl

 

Inspire 9-13 Juli - Washington D.C.

https://partner.microsoft.com/en-us/inspire/
 

Ignite 2017 - September 25-29 - Orlando
https://ignite.microsoft.com

 

SDN Event 3 - Zeist - 6 oktober

www.sdn.nl

 

TechDays 12-13 Oktober 2017 RAI Amsterdam 

http://www.techdays.nl/

 

Ook zijn we nog op zoek naar sprekers voor onze eigen events en Meetups, dus als je iets zou willen vertellen over hot technologies of gewoon iets wat je hebt geïmplementeerd op je werk of in een app wat interessant kan zijn voor ons publiek laat het ons dan weten, zodat we je kunnen inplannen op één van de volgende SDN events of Dutch .NET Group Meetups.

Dit geldt ook voor als je een leuk artikel wilt schrijven die we kunnen plaatsen in onze SDN Magazines of SDN Website. Het nadeel van de magazine is dat er best een tijdje tussen kan zitten tussen aanleveren en de daadwerkelijke publicatie. Je kan dan er voor kiezen om aan te geven dat je jouw artikel zou willen laten plaatsen op onze website www.sdn.nl! Wij zullen het artikel dan beoordelen en als de kwaliteit goed genoeg is bevonden dan zullen we hem plaatsen op de website.

Opties genoeg dus als je je ei kwijt wilt, sterker nog – je kan zelfs aanmelden als gast spreker voor onze SDN Cast shows en praten over je projecten waar je op dat moment aan werkt! We geven je dan instructies over hoe je kan deelnemen en wat je er voor nodig hebt.

Hopelijk zien we jullie weer bij onze volgende wekelijkse web cast, kijk daarvoor op www.sdncast.nl om de tijd te bekijken waarop onze volgende cast is gepland of ga naar www.sdncast.nl/youtube om alle oude afleveringen en video’s te bekijken. Vergeet uiteraard ook niet te subscriben op ons kanaal via www.sdncast.nl/subscribe of rechtstreeks op YouTube om geen aflevering te missen! 

[Read More...]

  • SDN Cast 52 - Live vanuit Madrid …