Magazines

SDN Magazine 117

29-5-2013
 SDN Magazine 117

Beste SDN magazine lezer,

Het wil maar niet lukken met de lente. Het mooie weer wil maar niet komen. Maar dat geeft ons wel allemaal de mogelijkheid om heerlijk binnen bij de openhaard mooie nieuwe Mobile apps te maken of nieuwe technologieën uit te proberen. Als SDN magazine zijn wij op zoek naar jullie ervaringen met alle verschillende mobile platformen of nieuwe technologieën.

Ondanks het mindere weer is het wel warm met allerhande nieuwtjes. De laatste aankondigen van Windows Blue oftewel Windows 8.1, zodat we direct kunnen booten in de Desktop mode etc. Of de aankondigingen van XBox One, het multi- media device voor in de woonkamer. Ik vind het design wel erg lijken op de VCR recorder van Philips uit de jaren tachtig, maar dat mag de pret niet drukken. Helaas zullen we moeten wachten tot de E3 om de echte kwaliteit van de spellen te zien, maar dit beloofd wel een erg mooi platform te worden. Super, ook dit uitgebreide integratie met de verbeterde Kinect. De telefoon was al personal, mijn Surface is straks personal en mijn XBox straks gelukkig ook. Overigens biedt de XBox One straks meer mogelijkheden dan Televisie, Films en spellen. Ik denk dat het een heel breed toepassingsgebied heeft, misschien zelfs wel meer naar de zakelijk kant. Over bovenstaande nieuwtjes komen we in de volgende magazines of SDN events vast en zeker terug.

Als je dan bij de openhaard zit en niet aan het programmeren bent, dan is dit magazine voldoende gevuld voor een paar leerzame uurtjes. Met artikelen over Blocked Threads in Delphi, Knockout, Push communication, hoe te beginnen met Windows Azure, column over Agile, Mobile strings in Delphi, Active directory in de Cloud, een oplossing om je ASP.NET gridview scrollable te maken en een goed verhaal over SCRUM.

Uiteraard hopen wij, dat je dit magazine heerlijk in het zonnetje in je tuin, op je balkon of een gezellig terras kunt lezen. Maar hoe dan ook we wensen je een fijne zonnige zomer en heel veel leesplezier!

Groeten, Marcel

Delphi Terminating a Blocked Thread - Cary Jensen 5
WEB Knockout: JavaScript applicaties met een punch - Marco Kuiper 10
Cloud Real-time Push Communicatie - Edwin van Wijk en Jeroen Hendricksen 18
Cloud Windows Azure Free Trail - Marcel Meijer 27
General The changing interpretation of agile - Sander Hoogendoorn 31
Delphi Delphi XE4 Mobile Strings - Bob Swart 32
Cloud Windows Azure Active Directory (WAAD) - Marcel Meijer 35
Web Extending ASP.Net Controls: a Scrollable GridView - Herre Kuijpers 37
Cloud SCRUM: het blijft mensenwerk - Dennis Vroegop 40