Magazines

SDN Magazine 118

2-9-2013
SDN Magazine 118

Beste SDN magazine lezer,

Tjonge, werd het toch nog een mooie zomer. Ik hoop dat je voldoende van het mooie weer genoten hebt in de tuin, op het balkon, op het strand of welke plek dan ook. Heb je het vorige magazine 117 daar lekker zitten lezen? Heb je nog mooie nieuwe ideeën opgedaan en de behoefte gekregen om zelf een artikel te schrijven? Schroom dan niet om redactie@sdn.nl te mailen en jouw artikel te publiceren.

Maar ogenschijnlijk wordt de herfst net zo mooi. Eindelijk zijn de release data van Windows 8.1 en Xbox One bekend. In menig agenda staan naast de data van onze SDN events, ook de datum van 17 oktober omcirkelt voor de Windows 8.1 update en de datum van 21 november voor de Xbox One release. Helaas moeten wij in Nederland wachten tot volgend jaar. Waren we net blij dat Microsoft niet dezelfde fout maakte als met Windows Phone door ons mooie kleine landje niet als primair launch land te benoemen, doen ze het toch weer. Er was toch iets met een ezel en een steen of zo?

Hebben jullie al de Leap motion bekeken? En als je hem bekeken hebt, heb je al mooie nieuwe toepassingen bedacht? Denk je eens in wat je allemaal niet kunt met dat vernuftig stukje techniek. Laat het ons weten, dan kunnen we daarover een artikel schrijven. Of heb je met de komst van Windows 8.1 ook iets nieuws bedacht voor een app? Een van de apps die standaard meegeleverd wordt, heeft een hands - free achtige (Kinect-achtige) oplossing. Denk je eens in hoeveel gave dingen je daar mee kunt.

Volgend jaar schijnt Google glas beschikbaar te komen voor de consumenten. Ik ben heel benieuwd. Toepassingen met dergelijke apparaten heb ik in elk geval hele visioenen voor. Wat dat niet allemaal mogelijk maakt. Ook ben ik heel benieuwd of Microsoft nog met iets dergelijk op de proppen komt. Of met een horloge zoals die er al wel zijn voor Android en iOS devices. Ik weet niet of de winter koud gaat worden, er liggen nog heel veel ijzers in het vuur.

Dit magazine is in elk geval gevuld met een artikel over Big Data, wat is en wat heb je eraan. Maar ook Delphi is weer met een artikel over iOS en Remote data en Cary Jensen over FireDAC. Hassan gaat dieper in op testing in Visual Studio en het web. Rick een nieuwe auteur aan ons firmament, heeft een mooi artikel over Windows Services en Shut downs. Sander hebben we weten te strikken voor een artikel over Windows Phone en NFC, hoe dat te gebruiken en in te zetten. Dan is er nog een stukje over Leap Motion en een stukje over Windows Azure vanuit Visual Studio. En met de columns van Sander en Michiel zijn we dan weer compleet. Sander heeft weer een scherpe column over Agile en Michiel doet datzelfde over Data en de opslag ervan.

Ik wens jullie veel leesplezier en laat de ideeën voor artikelen maar komen. De avonden worden weer langer, dus er is meer tijd om te schrijven.

Groeten, Marcel

DATABASES BigData: de nieuwe manier van werken - Alex Arts 05
GENERAL Leap Motion 8
DELPHI Delphi XE4 iOS Apps en Remote Data - Bob Swart 10
DELPHI Overview of FireDAC, Delphi's New Data Access Component Framework - Cary Jensen 15
CLOUD Windows Azure Visual Studio Tools 2.1 17
CLOUD Testing in VS2012.2 & VS2013 Preview op de web-based test case management - Hassan Fadili 18
GENERAL Agile doesn’t deal with x - Sander Hoogendoorn 21
.NET Windows Services beschermen tegen Windows shut down - Rick Smolders 22
MOBILE Integreer NFC in je Windows Phone-app - Sander van de Velde 26
GENERAL Afleren wat je geleerd hebt - Michiel van Otegem 30