Magazines

SDN Magazine 119

18-11-2013
SDN Magazine 119

Beste SDN magazine lezer,

De herfst is hevig begonnen met veel hoosbuien en windhozen. Ook op het IT vlak was het stormachtig met de updates van Windows 8, Windows Server 2012 R2, Windows Azure, Windows Phone, Delphi, Dynamics AX, Dynamics NAV en Visual Studio. Kortom, ons hele ecosysteem is weer lekker op geschud. Welke nieuwe versie heb jij al gezien of uitgeprobeerd?

Op 13 november is de Visual Studio 2013 publiek gelanceerd. De Nederlandse communities hebben in samenwerking met Info Support een mooie middag/avond verzorgd. Tijdens dit event hebben we met zijn allen (bijna 180 bezoekers) eerst gezamenlijk gekeken naar de live uitzending van de Launch keynote en daarna hebben diverse sprekers uit de community enkele diepgaande sessies gegeven.

Eind november wordt groots het Experts Live event georganiseerd. Dit event wordt georganiseerd door de samenwerkende IT pro communities. Het belooft een mooie samenkomst te worden, met als klap op de vuurpijl de keynote van ‘onze’ astronaut Andre Kuipers. De sessies zullen bol staan van Private Clouds, Public Clouds, Virtualisatie en beheer. Enorm interessant ook voor ons developers.

We hebben de SDN agenda voor volgend jaar ook gepland. Je kunt hiervoor kijken op de SDN website en op de volgende pagina van dit magazine. Over dit magazine gesproken: ook deze keer staat het weer bol van top artikelen. Alex, Cary, Sander, Willem, Wiljag, Sander, Wouter, Hassan, Bastiaan, Michiel en Bob hebben met hun vingers het toetsenbord bespeeld als een klavier en hun geesteskindjes aan jullie beschikbaar gesteld. Als redacteur heb ik ze allemaal gelezen en ik vind dat ze stuk voor stuk een perfect stuk kennis overdracht hebben gedaan. We hopen dat jij de artikelen over OWIN, FireDAC, NFC, Testen, ONE ASP.NET, VS2013, TypeScript en Android ook waardeert. Ik ben zo enorm trots op ze. Als jij ook wilt schrijven, neem dan contact met mij op of mail naar redactie@sdn.nl. We zijn altijd op zoek naar artikelen over Delphi, Cloud, Mobile, Windows en Web. Maak je onsterfelijk door gepubliceerd te worden.

Ik wens jullie veel leesplezier en ik sta open voor artikelen. De avonden worden weer langer, dus er is meer tijd om te schrijven.

Groeten, Marcel

WEB Microsoft .NET web stack For The OWIN Alex Thissen 05
DELPHI Caching Updates with Delphi's FireDAC Cary Jensen 08
MOBILE Koppel twee Windows Phones via PeerFinders Sander van de Velde 14
WEB Ontwikkelen en testen op de moderne ASP.NET webstack Willem Meints en Wiljag Denekamp 18
GENERAL Burn-down or burn-out Sander Hoogendoorn 23
.NET One ASP.NET: is de oorlog voorbij? Wouter de Kort 25
DESKTOP Visual Studio 2013 Preview A Guide to New Features Hassan Fadili 27
WEB TypeScript: Typed javascript Bastiaan van Drongelen 30
GENERAL Je vingerafdruk is niet veilig Michiel van Otegem 35
DELPHI Multi-Tier Android apps met Delphi XE5Bob Swart 36