Magazines

SDN Magazine 120

23-2-2014
SDN Magazine 120

Beste SDN magazine lezer,

Bij de Olympische spelen in Rusland worden er knappe sportieve prestaties geleverd. Nederland zet zijn beste beentje voor en wij slepen een recordaantal medailles mee naar huis. Als SDN proberen we dat te evenaren met onze prestaties.

Op de evenementenagenda staan hele mooie events te wachten. Natuurlijk is er eerst ons SDN event op 28 maart en gevolgd door de Global Windows Azure Boot- camp op 5 verschillende locaties in Nederland (mede door ons georganiseerd). Daarna zal er tijdens het Build event in San Francisco meer duidelijk worden over de Windows 8.1 en de Windows Phone 8 update. Daar zullen vast ook weer meer mooie en nieuwe zaken rondom Windows Azure en Microsoft producten getoond gaan worden. Uiteraard staan de andere platforms ook niet stil. Apple zal binnenkort ook meer laten zien over hun iWatch en nieuwe producten. Op de CeBIT in Duitsland zullen producten voor de toekomst uitgelicht worden. Het worden spannende en mooie weken voor Gadgeteers zoals ik.

In dit eerste SDN magazine van 2014 hebben we met de hulp van Sander, Dennis, Cary, Marcel, Marcel, Andre, Michiel, Hassan, Pietwillem, Sander, Bob en Alex weer een bonte verzameling van artikelen. Artikelen over tegels in Windows 8, REST in Delphi, Kinect for Windows, Xbox ONE review, CodeUI test, Cross device Testing, Reflections on Mobile development, Product ontwikkeling, Serial communicatie in .NET en een overzicht van de vele verbeteringen in Visual Studio 2013. Absoluut weer de moeite waard. Ik ben er erg trots op dat het ons ook deze keer weer gelukt is zo’n mooi en evenwichtig magazine te maken.

Mocht je na het lezen van dit magazine denken, ik mis een artikel over een bepaald onderwerp. Laat het ons (de overige SDN medewerkers of mij) via de mail weten. Wij gaan dan ons uiterste best doen om een auteur te vinden over dat onderwerp. We helpen je ook om zelf een artikel te schrijven. Met raad en daad zullen we je dan ondersteunen.

Veel leesplezier en mail ons jullie vragen cq. opmerkingen.

Groeten, Marcel

TFS De weg naar continuous delivery: het maken van onderhoudbare UI-testen met Microsoft CodedUI - Marcel de Vries 05
GENERAL Failing Fast - Sander Hoogendoorn 09
DELPHI Reflections on Mobile Development - Cary Jensen 11
GENERAL Product- en marktontwikkeling vanuit het perspectief van business development - Pietwillem Overvoorde 13
.NET Seriële communicatie in .NET - Alex Thissen 16
GENERAL Alles wordt anders - Michiel van Otegem 18
.NET Visual Studio 2013 De vernieuwingen in vogelvlucht - Andre Obelink 19
MOBILE Cross Device Test op basis van Visual Studio 2013/ Team Foundation Server / Service 2013 op basis van Perfecto Mobile Platform (Add-In) - Hassan Fadili 23
GADGET XBox One Review - Marcel Meijer 27
KINECT Kinect for Windows: meer dan speelgoed! - Dennis Vroegop 30
WINDOWS Betegel je startscherm met secondary tiles - Sander van de Velde 36
DELPHI REST Debugging met Delphi XE5 - Bob Swart 41