Magazines

SDN Magazine 121

9-6-2014
SDN Magazine 121

Beste SDN magazine lezer,

De Olympische spelen zijn inmiddels afgelopen, maar de Oranje gekte gaat de volgende fase in. Want de wereldkampioenschappen Voetbal beginnen zeer binnenkort in Brazilië. De tenniswedstrijden op Roland Garos en Wimbledon zijn voor ons Nederlanders in het verleden ook mooie toernooien geweest. Maar deze trekken naast het wereldkampioenschap Hockey in Den Haag, de Giro in Italië en de Tour de France toch minder bekijks en spreken minder tot de verbeelding dan het Voetbal. Als je het zo bekijkt is het een aaneenschakeling van sportevenementen voor elk wat wils.

Onze ICT wereld is dat eigenlijk ook. Is de ene release geweest, dan staat de volgende op het punt het levenslicht te zien. Hebben we net de Build Conference gehad met de verschillende aankondigen, worden er in Teched Noord Amerika weer nieuwe aankondigingen gedaan. En als je dan denkt dat het even rustig is, dan komen Apple of Google of Delphi met hun Conferenties en hun nieuwtjes. Kortom ook dit is een aaneenschakeling van aankondigingen en nieuwe producten. Zeker nu we bijna allemaal gebruik maken van een Agile manier van werken, volgen de vernieuwingen elkaar nog sneller op. Hierdoor gaat de wereld sneller dan enige jaren geleden. Voor een jong vakgebied is dat best knap.

Om bij te blijven en op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen proberen wij je met ons magazine volledig up-to-date te houden. Ook dit magazine staat weer boordevol met nuttig en bruikbare informatie. Onze auteurs hebben allemaal stuk voor stuk hun uiterste best gedaan om mooie, aansprekende en informerende artikelen te maken. Ik vind dat ze daarin zijn geslaagd.

Zo hebben we artikelen over Async programmeren, Dynamic Frames met Delphi, het nieuwe Application Insights van Visual Studio Online, Column over Agile van Sander, Hoe nog beter te kunnen samenwerken door een stukje toegevoegde techniek, coolere website met HTML5, Column van Michiel over de Wolkenarchitect, Remote applications on Microsoft Azure, hoe Lucene te gebruiken op Azure, Delphi XE5, de combinatie van Continous deployment met TFS en Octopusdeploy en wat kleine nieuwtjes over het Microsoft Azure platform.

Kortom een lekker dik nummer met mooie artikelen. Graag horen we welke artikelen jullie zelf zouden willen schrijven. Er zit een auteur in ons allemaal. Veel leesplezier en mail ons jullie vragen cq. opmerkingen.

Groeten,
Marcel
Eindredacteur Magazine en Voorzitter SDN •

CLOUD Full text search met Lucene op Azure - Roy de Boer en Freek Paans 05
GENERAL Working software over proce$$es and fools - Sander Hoogendoorn 10
DELPHI Delphi REST Client Components - Bob Swart 13
.NET Async/await en het restaurantmodel - Piet Amersfoort 16
DELPHI Talking about Frames - Cary Jensen 20
HTML Applicatiestack opnieuw uitvinden met HTML5 - Niels Bergsma 24
DEPLOYMENT Continuous Deployment met TFS, Octopusdeploy en Azure - Eric Tummers 26
GENERAL Wolkenarchitect - Michiel van Otegem 31
WINDOWS Reach further by developing collaboratively - Isak Edblad 32
ANALYSE Application Insights for Visual Studio Online - Hassan Fadili 34
AZURE Microsoft Azure Remote Apps - Marcel Meijer 38