Magazines

SDN Magazine 122

27-9-2014
SDN Magazine 122

Beste SDN Magazine lezer,

We zitten weer allemaal in het ritme. De vakanties zijn voorbij, de wegen worden weer drukker en de agenda's lopen weer vol met afspraken. Oftewel Nederland komt weer op gang. Ik hoop dat iedereen weer lekker uitgerust is en er met volle energie tegenaan kan. De dagen worden korter en de avonden weer langer. Dat zijn wel de momenten waarop je lekker op de bank met je Surface Pro 3 op schoot, een artikeltje kunt schrijven of een nieuwe technologie kunt uitproberen. De SDN is altijd op zoek naar artikelen.

Wie hebben er allemaal een nieuwe XBox One aangeschaft? Na bijna een jaar is deze nu ook officieel verkrijgbaar op de Nederlandse markt. Deze nieuwe spelconsole van Microsoft is de next step in Games beleving, maar is eigenlijk meerdere computers in een. Ook is de Surface Pro 3 op markt. Hij is iets groter dan de vorige exemplaren, in de praktijk werkt dit net even iets prettiger. Het toetsenbord is vooral op het gebied van de mousepad aangepast. Het toetsenbord zit ook stabieler. En zo zijn er nogal wat hardware dingetjes gekomen, in de komende magazine zal we proberen e.e.a. te publiceren.

Op software gebied komt er o.a. een nieuwe versie van Delphi aan. Het einde van de vakanties is lekker gevuld met nieuwe hobby dingetjes.

Dit is de eerste keer dat het magazine alleen in een digitaal formaat verschijnt. Desalniettemin staat er wel weer hele interessante artikelen in. Zoals een artikel over Van Continuous Problems naar Continuous Delivery, een verhaal over Frames in Delphi, Microsoft Project Siena eenvoudig bouwen van Windows 8 app, een gedicht over Software Development en een stuk over Roslyn. Natuurlijk hebben onze Columnisten Sander en Michel weer mooie stukken over de impact van Agile op productivity en zin/onzin van ASynchroon.

Kortom een lekker nummer met mooie artikelen. Veel leesplezier en mail ons jullie vragen c.q. opmerkingen. Wat ik in elk geval graag van jullie terug hoor, op welk device je ons magazine leest.

Groeten,

Marcel Meijer eindredacteur Magazine en Voorzitter SDN •

.NET Van Continuous Problems naar Continuous Delivery - Wouter de Kort 05
GENERAL So... does Agile improve Productivity? - Sander Hoogendoorn 09
DELPHI Talking about Frames - Cary Jensen 11
WINDOWS Microsoft Project Siena - Marcel Meijer 14
GENERAL Reflections on Software Development in Lambic Heptameter - Cary Jensen 16
.NET Roslyn - Sander Gerz 17
GENERAL (A)Synchroon - Michiel van Otegem 20
ASP.NET Vooruitblik op ASP.NET vNext - Alex Thissen 21