Magazines

SDN Magazine 106

30-8-2010
SDN Magazine 106

 Voor u ligt alweer nummer 106 van ons magazine. Het is de redactie wederom gelukt een heerlijk stukje leesvoer voor u te bereiden. Voor de meeste van ons zo direct na de vakantie een heerlijk moment en manier om een inhaalslag te maken op ons vakgebied. In dit tweede nummer in de nieuwe opzet worden de contouren van de uiteindelijke vorm steeds duidelijker. Wij zijn uitermate nieuwsgierig naar uw mening. Daarom hopen wij op veel reacties naar redactie@sdn.nl.

SDC – conferences is aanstaand! Wordt een follower van @SDN_Watch op Twitter en houd www.sdc.nl in de gaten voor meer informatie. Op deze site www.sdc.nl is ook de nieuwe opzet ten opzichte van de voorgaande jaren te zien. Eigenlijk kun je stellen, dat de SDN Conferences 7 individuele 2 daagse conferenties op één lokatie is. Hiermee hebben we de focus op de tracks gelegd in plaats van op SDN als geheel. Uiteraard kunt u als deelnemer nog steeds naar alle sessies van alle tracks. Wij hopen u te verwelkomen op 25 & 26 oktober tijdens het developer / development feestje van het jaar. De komende weken zal de inhoud meer vorm gaan krijgen.

De markt lijkt zich iets te herstellen na de financiële crisis. Al is het mondjes maat en zijn het vooral enkele specialismen binnen ons vakgebied, waar het herstel merkbaar is. Het feit dat bedrijven weer personeelsadvertenties plaatsen in het magazine is daar ook een teken van.

Toch is er wel iets veranderd in de post crisis wereld. Afnemers kijken in het bijzonder naar added value, kosten en overwegen sterker dan ooit te voren standaard versus maatwerk. Ook geldt die keuze om het zelf te doen als het gaat om infrastructuur. Deze nieuwe manier van denken in de ICT door onze afnemers kunnen we als SDN niet ongemerkt aan ons voorbij laten gaan. U kunt dan ook van ons verwachten, dat we meer aandacht gaan besteden aan zaken zoals cloud computing, het nieuwe werken en mobile development. Deze drie worden in de nabije toekomst in toenemende mate belangrijk en wij zien het als onze plicht om u als gewaardeerd SDN lid van op de hoogte te brengen in het magazine en onze evenementen.

Veel leesplezier!
Remi G.J Caron

Inhoudsopgave
AR Nut en noodzaak van het visiedocument - Nienke van den Brink en Marion Verwey 5
IW Test jouw SharePoint code met Pex & Moles - Didier Caron 10
.NET Protecting Intellectual Property With .NET Obfuscation - Dror Eran 13
.NET Drag and Drop deel 1: Starten van een Dragactie - Eric Roosendaal 17
CS En de paarse krokodil gaat naar... - René Schaap 19
Databases First Look at Advantage Database Server 10 - Cary Jensen 22
IW Visio Services in SharePoint 2010 - Alexander Meijers 38
.NET ASP.NET onder de motorkap: Verder dan het platform - Michiel van Otegem 34
UX Microsoft® Surface® Toolkit for Windows Touch Beta - Peter Veenendaal 39
.NET Feature Builder: Een tool voor Process Guidance en Visual Studio Automation - Edward Bakker 43
DNN Adding Taxonomy to Your DotNetNuke Module - Chris Paterra 50