Magazines

SDN Magazine 108

21-2-2011
SDN Magazine 108

Beste SDN magazine lezer,

Het jaar is al weer een tijdje bezig. Inmiddels hebben we het eerst event EngineerWorld (georganiseerd samen met Sogeti) alweer achter de rug. Het volgende reguliere SDN event staat gepland vrijdag 18 maart. Dit event staat weer bol van de content. Sessies over AppFabric, ALM voor Azure projecten, SharePoint Document management, Blend for Developers, Claimbased security, Delphi XE, Intraweb, Razor, DNN RadEditor en DNN in
combinatie met Entity Framework. Traditioneel zal er tijdens dit event ook de Algemene Leden vergadering. Dit is nog maar een kleine greep. Kijk op de website voor meer informatie.

Let op, ons tijdschema is veranderd. We beginnen om 9:30 en eindigen rond half vijf. Met het nieuwe jaar zijn er ook een aantal wijzigingen in de organisatie. Sandra de Ridder van de UX track heeft ons verlaten. Ze kon de werkzaamheden voor de SDN niet meer goed combineren met haar werk en prive leven. Marcel van Kalken van de Delphi track heeft ook zijn taken neergelegd. Beide danken wij hartelijk voor hun inzet de afgelopen jaren en
wensen ze succes voor de toekomst. De organisatie is daarentegen ook uitgebreid met Alexander Meijers voor de Information Worker track en Roel Hans Bethlehem voor de Architecture track. Alexander en Roel Hans welkom bij de club, we gaan er een mooie tijd van maken. Ook hebben we dit jaar twee nieuwe corporate sponsoren IBM en Compuware. Daar zullen we de komende tijd veel meer over horen en van zien.

Dit magazine staat bol van de artikelen. Van het Nieuwe werken tot SCOM en twee artikelen over Razor. Kortom wederom een magazine waar je je kennis mee kan verbreden. De volgende magazines gaan we meer richten op 4 standaard categorieen (Cloud, Mobile, Client apps en Web apps), natuurlijk blijven Delphi en DotNetNuke het hele palet compleet maken. We zijn altijd op zoek naar leuke artikelen van een tot twee pagina’s. Mocht je interesse hebben, meldt je dan bij redactie@sdn.nl. Wij kunnen je ook helpen met schrijven.

Veel leesplezier!

Groeten
Marcel Meijer


 
 

Inhoudsopgave
IW Anky Persoons - Leer Het Nieuwe Werken van een ZZP’er! 5
Cloud Marcel Meijer - Azure VM Role 7
.NET Andrew Nurse - Introduction to Razor Syntax 9
Delphi Cary Jensen - Introduction to the Delphi Open Tools API 12
Mobile Jaap van Ekris - Wat is er zo moeilijk aan een mobiele applicatie? 16
.NET Eric Roosendaal - Drag and Drop deel 2: Bestanden slepen naar de Windows Explorer 19
Architecture Sander Hoogendoorn - Mixing Scrum and Smart 20
Core Systems Paul Klicnik - Introduction to the code coverage tooling in Rational Application Developer 24
General Christian Siegers en Mark IJsselstein - Duet Enterprise 30
Databases Ben Suurmeijer - Historie en toekomst van Database Change Management 32
.NET Michiel van Otegem - Webservices en transacties 36
IW Anita Boerboom - Building a custom Health Rule 38
General Robert Blom - “Nieuw” in Nederland: NLDeveloper 42
General Mark Wolzak - Best practices bij het vervangen van een SCOM Gateway Server 43
Column Sander Hoogendoorn - De uiterste houdbaarheidsdatum van requirements 46
DotNetNuke Charles Nurse - DotNetNuke supports Razor 47
General Joachim Nilsson - Reflection loops of Agile 50