Magazines

SDN Magazine 110

27-8-2011
SDN Magazine 110

Beste SDN Magazine lezer,

jammer, in mijn vorige voorwoord had ik het over een lange hete zomer. De zomer is qua weer een beetje tegengevallen ondanks het mooie begin in het voorjaar. Helaas heeft die warmte niet doorgezet in de zomer. We hopen, dat jullie toch allemaal genoten hebben van een vakantie al dan niet in verre warme oorden.

Qua nieuwe ontwikkelingen voor ontwikkelaars was het toch een hete zomer. Aan het einde van de maand juli werd LightSwitch gereleased en werd Windows Phone Mango vrijgegeven voor de Windows Phone 7 hardware leveranciers. Daarnaast zijn er nieuwe Visual Studio tools voor Windows Azure vrijgegeven en is er een nieuwe Windows Azure trainingskit beschikbaar. Kortom er was genoeg om de natte zomerdagen door te komen.

Dit magazine bevat weer een geweldige diversiteit aan artikelen. Deze keer zijn ze ingedeeld volgens de industriestromingen waar wij als SDN op focussen. Deze stromingen zijn Web, Desktop, Mobile en Cloud. Ook Delphi en DotNetNuke artikelen vallen in deze categorieën. Sterker nog deze keer hebben we een heel aardig artikel over Delphi en Azure. Wie zegt dat Delphi een legacy omgeving is, dit artikel bewijst het tegendeel. Voor de Software Architecten een uitgebreid artikel over DYA. Dat wij als SDN niet gebonden zijn aan het Microsoft platform bewijzen de artikelen over Andriod en iPhone wel. Oké, C# is in beide gevallen wel de programmeer taal.

Ondertussen zijn we ook al weer bezig met de organisatie van de SDN Conferences 2011. Deze keer organiseren we deze voor de 20-ste keer. Helaas kunnen we nog niet heel veel kwijt over de precieze invulling, maar het belooft wel een mooi spektakel te worden. Ook deze keer gaan we over de industrie-assen, dus hebben we aparte tracks voor Desktop, Web, Mobile en Cloud. Daarnaast komen ook DotNetNuke en Delphi met eigen tracks weer volledig tot hun recht. De maandag avond belooft voor de Delphi track reuze interessant te worden! Voor de andere conferences zijn we met een echte knaller bezig! Als je hier niet geweest bent, dan heb je wel iets gemist! Kortom, hou de website www.sdc.nl in de gaten en schrijf je in! Kosten technisch is de SDN Conferences 2011 heel aantrekkelijk en zoals altijd is de content perfect! Laat de ingesloten flyer vooral zien aan vrienden en collega’s.

Rest mij jullie nog heel veel leesplezier! We hebben onze uiterste best gedaan er weer een erg mooi magazine van te maken. Volgens ons is dat gelukt. Mochten jullie vragen c.q. opmerkingen hebben, laat het dan weten op redactie@sdn.nl of marcel.meijer@sdn.nl.

Tot ziens op de SDN Conferences 2011!

Marcel

Inhoudsopgave
MOBILE Willem Meints - Foto’s maken met Mono for Android 05
DELPHI / CLOUD Marco Cantù - Azure Applications with Delphi XE 10
GENERAL Geert van Horrik - MVVM met Catel 14
WEB Michiel van Otegem - Ik weet alles beter! (Of toch niet?) 17
DESKTOP Hubert Klein Ikkink - CodeNarc Analyseer je dynamische Groovy code 18
DESKTOP Theo Neeskens - Social Media koppelingen in Uniface Enterprise Systemen 20
DELPHI Cary Jensen - For The Record 23
DESKTOP Mark Dirksma - Querying nested groups in Active Directory 30
MOBILE Roy Cornelissen - iOS en C#, een mooi koppel 33
WEB Alex Thissen - Input validatie en output encoding voor een veiligere ASP.NET webapplicatie 40
GENERAL Robert Deckers - Overzicht DYA|Software architectuuraanpak voor bedrijfskritische applicaties 44
GENERAL Sander Hoogendoorn - Scrumdamentalists and crusaders 48
WEB / DOTNETNUKE Will Strohl & Armand Datema - Skin Widgets in DotNetNuke 49