Magazines

SDN Magazine 111

18-11-2011
SDN Magazine 111

Beste SDN lezer.

Voor u ligt alweer het laatste reguliere SDN magazine van 2011. Naar mijn mening is het ook deze keer weer gelukt om er iets moois en informatiefs van te maken. Met Delphi, Roslyn, TFS, Rational HATS, WCF Web API, Monads, Build conferentie beschrijving, Cloud of Windows, Surface 2, AOP en Windows Azure, voor elk wat wils.

Dit jaar hebben we u mogen verblijden met een totaal van 5 magazines; 4 standaard magazines en 1 Cloud/Windows Azure special. We hopen dat de inhoud u heeft aangesproken en aansloot uw behoefte. Als u tips of feedback of verzoeken heeft, dan kunt die altijd sturen naar het e-mail adres redactie@sdn.nl. Mocht u zelf willen schrijven voor het SDN magazine op www.sdn.nl/magazine staan de kopij deadlines van de nummers voor 2012.

Het jaar 2011 is bijna voorbij en het was een bewogen jaar. Wederom zijn er veel nieuwe producten gelanceerd en is er meer duidelijkheid gegeven over de toekomst van verschillende producten. De meeste in het oog springend is wellicht de info die we allemaal meegekregen hebben van het Build event. Windows lijkt opnieuw uitgevonden te zijn en de Natural Userinterfaces lijken nu een echte doorbraak te maken. Of het nu een Tablet, slate, Surface of mobile device is, “if there ain’t touch, it ain’t much”. De tijd staat ook niet stil voor DotNetNuke met hun versie 6 van het product groeien ook de mogelijkheden en toepassingen. Ook de Delphi gemeenschap maakt weer een volgende stap, en geen onbelangrijke, met Delphi XE2. Nu behoren naast Win32 ook Win64 en Mac OS tot de mogelijkheden.

De planning voor de SDN events voor volgend jaar zijn we nog aan het maken. Maar het wordt steeds lastiger om voldoende ruimte te houden tussen andere events. Ondertussen staat er voor 9 december een SDN event gepland. Deze derde van 2011 bevat weer veel goede onderwerpen voor de leergierige developer. Voor het hele programma kijkt u op www.sdn.nl/sde.

Hoewel het nog rijkelijk vroeg is, wens ik u een fijne Sinterklaas. Nu maar hopen dat de zo gewenste Tablet, Slate, Mobile device of nieuwe Nokia Windows Phone 7 toestel in de zak zit. Anders zijn er wellicht nog kansen onder de kerstboom. In elk geval fijne feestdagen en een goed begin van het nieuwe jaar. We zien elkaar dan graag weer op een van de Community events of op onze SDN events!

Voor nu heel veel leesplezier!

Groeten,
Marcel
 
Inhoudsopgave
DELPHI Cary Jensen - Delphi XE2 LiveBindings 05
DESKTOP Hassan Fadili - Visual Studio Application Life Cycle Management Lab Management concept Part (2/2) 10
DESKTOP Jiayun Zhu - What's new in IBM Rational HATS Version 8 Quickly and cost-effectively modernize your host applications 14
GENERAL Sander Hoogendoorn - Flower Power Agile Fluffiness 18
WEB Niels Bergsma - Open deuren met Microsofts WCF Web API 20
DESKTOP Piet Amersfoort - Monads voor de .NET-ontwikkelaar 23
GENERAL Maarten van Stam - //Build/ Windows, een impressie 27
WEB Ton Blankers - Cloud of Windows: Kunnen we Web applicaties even snel bouwen en onderhouden als Client Server applicaties? 31
DESKTOP Dennis Vroegop - Surface 2.0 34
GENERAL Niels Bergsma - Doe meer met aspectgeoriënteerd programmeren 38
CLOUD Marcel Meijer - Windows Azure Scaling (deel 2) 40