Magazines

SDN Magazine 136

7-12-2018
SDN Magazine 136

Beste SDN Magazine lezer,

Het jaar is bijna voorbij en dit is het derde magazine van 2018. Afgelopen jaar is er weer veel gebeurd in het IT-landschap. Verschillende nieuwe producten of aangepaste producten zowel op hardware als op softwaregebied. De veranderingen gaan snel en dat zal in 2019 niet stoppen. Op het gebied van telefoons komen er nog diverse veranderingen met dubbele schermen, grotere schermen, beschrijfbare schermen, klapbare schermen etc. Nog meer AI en nog meer verschillende assistenten in de vorm van tools of bots zullen onze leven binnenkomen. Ook in de automobielindustrie zal de vooruitgang niet stil komen te staan. Naast de Tesla en Leaf zullen ook de andere grote merken met elektrische auto’s komen. Hoe disruptief deze dan zullen zijn, dat zal de toekomst uitwijzen.

Het zal in elk geval steeds lastiger worden om niet connected te zijn. Ons hele leven wordt nu al beheerst door de pingeltjes, bliepjes, badges en andere aandachttrekkers. Kom volgend jaar naar onze events om op de hoogte blijven over de laatste ontwikkelingen en volg de SDN Cast voor de wekelijkse update. Ik nodig iedereen van harte uit om je kennis te delen met andere, als je kunt delen dan kun ook vermenigvuldigen. Bijvoorbeeld door artikelen te schrijven voor het SDN-magazine

In dit magazine artikelen over toegang met Managed Server Identity, deel 1 over het ontwikkelen voor HoloLens, je eigen Chrome Extension en een deepdive in FireDAC Indexes Properties geschreven door onze collega's. De auteurs Jan de Vries, Roy Janssen, Gerald Versluis en Cary Jensen geven allemaal een inkijkje in hun ervaringen. Bedankt schrijvers, ik heb er weer veel van geleerd.

Veel leesplezier en tot ons volgende event of uitzending van de SDN Cast. Wil je schrijven of spreken of meedoen aan onze cast meld je dan op redactie@sdn.nl.

Namens de SDN medewerkers alvast fijne feestdagen en een goed 2019!

Groeten,
Marcel
Eindredacteur Magazine en Voorzitter SDN

CLOUD Veilige toegang tot resources met Managed Server Identity - Jan de Vries 06
WINDOWS MR Ontwikkelen voor de Microsoft HoloLens (deel 1) - Roy Janssen 10
WEB Building a Chrome Extension - Gerald Versluis 17
DELPHI Understanding the FireDAC Indexes Properties - Cary Jensen 21