Magazines

SDN Magazine 125

21-5-2015
SDN Magazine 125

Beste SDN Magazine lezer,

Dit is de 125 editie van ons vertrouwde SDN magazine. Deze keer volledig in het teken van en gemaakt met een deel van de Nederlandse Communities: SDN, DIWUG, VB Central, WAZUG NL en DotNed. Nederland heeft heel veel verschillende grote en kleine usergroepen, voor developers, voor Infra structuur, voor Mobile users, voor Android, voor Java, voor Google, voor Amazon, voor Delphi, voor Architecten, etc. Er is voor elk wat wils en er is een enorme keuze. Sommige doen avond sessies, sommige doen dag events, sommige alleen online, maar allemaal zijn we wel op een of andere manier met elkaar verbonden. We vullen elkaar mooi aan en werken vaak samen. Al deze Communities worden gerund door vrijwilligers, mensen die het leuk vinden om andere een stapje verder te helpen qua kennis en kunde. Namens alle Nederlands developers, infrastructuur specialisten en architecten wil ik alle vrijwilligers enorm bedanken voor hun tomeloze inzet en drijfveer. Bedankt!

En de komende tijd wordt het voor de Nederlandse Communities met een focus op Microsoft alleen maar drukker. Afgelopen weken zijn de twee belangrijkste Microsoft Conferenties geweest; Build en Ignite. Tijdens de keynotes van beide heeft Microsoft toch weer duidelijk laten horen welke richting zij opgaan en hoe zij ons helpen succesvol te worden met onze producten gebaseerd op Microsoft technologie. Mocht je ze terug willen zien, kijken dan op http://buildwindows.com en http://ignite.microsoft.com. Tijdens de komende Techdays (http://www.techdays.nl) in Den Haag zullen veel van de nieuwtjes aan bod komen. De Nederlandse gebruikersgroepen zullen daar ook bij zijn, spreek ons aan en wij helpen je verder.

Dit magazine staat om te beginnen vol met mooie, interessante en praktische artikelen. Deze keer met Wat is nieuw in Visual Basic 14, Ontwikkelen in Dynamics CRM, Exploring Azure App Service, AngularJS made easy met Typescript, Delphi, CodeSite and App Tethering, Microsoft Band, A programmer’s mind explained (to project managers), Delphi's REST Debugger and REST Client Library Part 2 en Delphi XE8. Met dank aan de auteurs: André Obelink, Bas van de Sande, Fanie Reynders, Matthijs Krempel, Bob Swart, Roy Janssen, Sander Hoogendoorn, Marianne van Wanrooij en Cary Jensen.

Heb je zelf zin om een artikel te schrijven of een sessie te doen of sponsor te worden, meldt je bij de Community leaders. We helpen je graag verder.

Groeten,

Marcel Meijer eindredacteur Magazine en Voorzitter SDN •


.NET Wat is nieuw in Visual Basic 14? - André Obelink 05
CRM Ontwikkelen in Dynamics CRM - Bas van de Sande 08
CLOUD Exploring Azure App Service - Fanie Reynders 10
WEB AngularJS made easy met Typescript - Matthijs Krempel 13
DELPHI Delphi, CodeSite and App Tetherin - Bob Swart 18
MOBILE Microsoft Band - Roy Janssen 21
GENERAL A programmer’s mind explained (to project managers) - Sander Hoogendoorn 25
DELPHI Delphi's REST Debugger and REST Client Library Part 2 - Cary Jensen 27
DELPHI Delphi XE8 - Bob Swart 34
SHAREPOINT “Hello SharePoint World” - Marianne van Wanrooij 36