Magazines

SDN Magazine 134

12-3-2018
SDN Magazine 134

Beste SDN Magazine lezer,

Deze keer een SDN magazine met veel artikelen over Microsoft Cloud Azure. De ontwikkelingen in de Cloud gaan snel en de mogelijkheden worden ook steeds breder. Dachten we voorheen alleen aan oplossingen waar onze software op virtual machine werden gedeployed (IAAS), tegenwoordig gebruiken steeds meer services van de verschillende Cloud platformen (PAAS). En in sommige gevallen kunnen we zelf meer kiezen voor software as a service (SAAS). Het lijkt dat we eindelijk onze battles gevonden hebben en niet telkens het wiel zelf willen uitvinden. Deels heeft dat te maken met de samensmelting van Developers en beheerders in een meer DevOps georiënteerde omgeving. In plaats van elkaar als vijanden te zien, kiezen we gelukkig steeds vaker om samen te werken aan een oplossing in het belang van onze gebruikers.

Tijdens de afgelopen DotNedSaturday hebben we als SDN Cast verschillende interviews gedaan over DevOps en Agile teams. Leden van teams zouden volledig uitwisselbaar moeten zijn, maar vaak is dat toch niet het geval. Veelal zie je nog dat er specialisten in teams zijn, die gaten laten vallen als ze wegvallen of afwezig zijn. Mensen in een team kunnen wel voorkeuren hebben, maar zouden eigenlijk altijd uitwisselbaar moeten zijn. Niet om ze te vervangen door goedkopere krachten, maar de aandacht te geven aan dat wat echt belangrijk is. Sander tikt in zijn column een mogelijk gevaar aan. Veel bedrijven doen aan iets wat ze Agile development noemen en zijn georganiseerd in iets dat DevOps lijkt. Maar laat je niet verblinden, vaak is het toch gewoon een waterval in een vermoming. Ook de bottlenecks zijn hiermee niet verdwenen.

In dit magazine artikelen over The Product Owner, Azure Functions, Encrypted Web Apps, DevOps, Azure Service Fabric geschreven door onze collega's. De auteurs Tom van de Graaf, Maarten van Stam, Sander Hoogendoorn, Jeff Wouters en Andries van der Meulen geven allemaal een inkijkje in hun ervaringen. Bedankt schrijvers, ik heb er weer veel van geleerd.

Hou ook onze SDNCast uitzendingen in de gaten voor meer up-to-date informatie en informatie over de komende events. Ben je al geabonneerd op ons kanaal (elke week op donderdag na 20:00 uur)? Ga naar www.sdncast.nl voor meer info!

Rest mij om namens alle medewerkers van de SDN veel leesplezier en tot ons volgende event of uitzending van de SDN Cast. Wil je schrijven voor ons magazine of spreken op onze events of meedoen aan onze cast meldt je dan op redactie@sdn.nl.

Groeten,
Marcel
Eindredacteur Magazine en Voorzitter SDN

CLOUD Azure Functions in Linux - Tom van de Graaf 06
CLOUD ‘Let’s Encrypt’ Azure Web Apps (en vernieuw automatisch je certificaten!) - Maarten van Stam 10
GENERAL The Poduct Owner: The Single-person Bottleneck - Sander Hoogendoorn 19
GENERAL Devs, help die Ops mensen DevOps te doen - Jeff Wouters 21
CLOUD Azure Service Fabric - Andries van der Meulen 25