Magazines

SDN Magazine 133

13-10-2017
SDN Magazine 133

Beste SDN Magazine lezer,

Deze keer een SDN magazine met artikelen over Microsoft Cognitive Services. Er zijn al verschillende voorbeelden getoond op Microsoft, Google, Apple en Amazon events. Ieder groot IT technologie bedrijf is inmiddels wel aan het investeren in Artificial Intelligence en Machine Learning. En dit is nog maar het begin. In de toekomst zal dit nog veel verder uitgewerkt gaan worden, van verder gaande automatisering van vele arbeidsprocessen tot volledig autonoom rijdende autoís. Bij het eerste hebben we het dan niet perse over de volgende iteratie van het automatiseren van het industriÎle proces, maar van processen waarbij nu nog veel mensenwerk nodig is. Het aanvragen van vergunningen of afsluiten van contracten. Mogelijk zelfs in combinatie met Blockchain technology en andere moderne tools.

De snelheid waarmee deze technologieÎn groeien en uitgewerkt worden, is soms verbazingwekkend en soms zelf een beetje beangstigend. Wat betekent dit voor de arbeidsmarkt als veel werk geautomatiseerd wordt? Wat betekent dat voor de regelgeving? Wat betekent dat voor de regeldruk? Hoe voorkomen we doom scenarioís zoals we zien in films als ëThe Terminatorí, ëI, Robotí, ëEx Machinaí etc. Dit zal allemaal wel loslopen, tenslotte is de begeleider die voor de automobiel op straat liep ook verdwenen, genieten we nog elke dag van de industriÎle automatisering en de verdergaande informatisering. Wel zullen we goed moeten opletten op onze privacy en de onderkant van de beroepsbevolking.

Naast artikelen over Artificial Intelligence in het bijzonder Cognitieve Services door Andre en Roel Hans, hebben we ook artikelen over Containers in combinatie met de Microsoft Stack, Project managers en Cloning datasets door Cornell, Sander en Cary. Kortom weer boeiende artikelen met echte handson informatie, die je nu en vandaag al kunt inzetten voor je lopende projecten.

Hou ook onze SDNCast uitzendingen in de gaten voor meer up-to-date informatie en informatie over de komende events. Ben je al geabonneerd op ons kanaal (elke week op donderdag na 20:00 uur)? Ga naar www.sdncast.nl voor meer info! Rest mij om namens alle medewerkers van de SDN veel leesplezier en tot ons volgende event of uitzending van de SDN Cast. Wil je schrijven voor ons magazine of spreken op onze events of meedoen aan onze cast meldt je dan op redactie@sdn.nl.

Rest mij om namens alle medewerkers van de SDN veel leesplezier en tot ons volgende event of uitzending van de SDN Cast (elke week op donderdag na 20:00 uur). Wil je schrijven voor ons magazine of spreken op onze events of meedoen aan onze cast meldt je dan op redactie@sdn.nl.

Groeten,
Marcel
Eindredacteur Magazine en Voorzitter SDN

CLOUD Microsoft Cognitive Services - Andre Obelink 06
CLOUD Eight Practices For Containerized on the Microsoft Stack - Cornell Knulst 11
DELPHI Cloning FDDataSet - Cary Jensen 16
CLOUD Een simpel systeem voor beeldherkenning met Microsoft Computer Vision API en SOLR - Roel Hans Bethlehem 22
GENERAL The Left-handed project manager - Sander Hoogendoorn 27