Magazines

SDN Magazine 130

15-12-2016
SDN Magazine 130

Beste SDN magazine lezer,

Dit magazine is net voor de feestdagen klaar en daarmee is 2016 alweer bijna tot een eind gekomen. Voor mij persoonlijk was het een druk en enerverend jaar met veel downs en ups. Maar ook in onze industrie zijn er veel dingen gebeurd. Het Delphi gebruik is langzaam maar zeker overgegaan in een abonnementsvorm (voor ieder- een die met versie 10.x bij wil blijven), met meerdere non-breaking updates per jaar. Zowel met VCL als FireMonkey is Delphi nu ook actief in de IoT wereld, en heeft 2016 al een tipje van de Delphi compiler voor Linux opgelicht waar we vanaf 2017 veel (server) plezier van kunnen verwachten. Apple heeft helaas zijn leiderschap niet helemaal kunnen waarmaken met de nieuwste Macbook Pro's met touchbar. Microsoft heeft vriend en vijand verrast met de onthulling van de bijna zelfstandige VR-brillen, Surface desktop en de Microsoft Dial aan de hardware kant. Aan de software kant hebben ze ook mooie dingen laten zien, nieuwe release van Windows 10 in de zomer, Paint 3D preview om eenvoudig 3D tekeningen te maken en te combineren met 2D, Microsoft Teams als tegenhanger van Slack, nog meer PAAS-mogelijkheden op het Microsoft Azure vlak etc.

De volgende onderwerpen komen aan de orde, de kleine maar krachtige Navigation Toolbar in Delphi, Team Foundation Server Extensions: a new ERA of Extensibility and Customization, ASP.NET Core 1.0 View Components, Shooting Hoops and why Learning is Non-linear, DNN9: Een Nieuw Tijdperk voor DNN, Microsoft Teams, Paint 3D. Allemaal mooie artikelen van de auteurs Marcel Meijer, Cary Jensen, Hassan Fadili, Danny van der Kraan, Sander Hoogendoorn en Ernst Peter Tamminga. Genoeg om de komende dagen door te komen.

Wellicht wel handig om de data van de SDN-events alvast in de agendaÕs te zetten, want de data en de locaties staan voor 2017 vast: 17 maart, 23 juni en 6 oktober. Allemaal op vrijdag en in het Conference Center van Achmea in Zeist. Ons goede voornemen is om de sessies eerder te publiceren en meer buitenlandse sprekers uit te nodigen.

Rest mij om namens alle medewerkers van de SDN, jullie hele fijne en gezellige feest- dagen te wensen met vrienden, familie en dierbaren. Dat 2017 jullie net zoveel moois gaat brengen als 2016 gebracht heeft.

Groeten,
Marcel
Eindredacteur Magazine en Voorzitter SDN

DELPHI It's So Small You Might Have Missed It - Cary Jensen 05
TFS CLOUD Visual Studio Team Services and Team Foundation Server Extensions - Hassan Fadili 08
WEB ASP.NET Core 1.0 View Components - Danny van der Kraan 12
GENERAL Do. Or do not. There is no try. Well actually, there is. - Sander Hoogendoorn 15
DNN DNN9: Een Nieuw Tijdperk voor DNN - Ernst Peter Tamminga 17
MICROSOFT Microsoft Teams - Marcel Meijer 19