Magazines

SDN Magazine 124

1-3-2015
SDN Magazine 124

Beste SDN Magazine lezer,

Hebben jullie met open mond naar de Windows 10 presentatie zitten kijken? Gezien hoe de opvolger van Windows 8 steeds volwassener wordt en alle plooien er nu wel uitstrijkt? Heb je al gespeeld met de volgende versie van Office 2015 welke meer gericht is op touch gebruik? Heb je al gekeken naar de nieuwe Visual Studio versie met daarin allerlei performance meters? Heb je de vele Microsoft applicaties op het Android en iOS platform al bekeken? Dat zijn er al ruim 100. In het verleden is Microsoft vaak verweten dat ze een gesloten omgeving waren, hoewel ze als eerste ooit voor de MAC applicaties ontwikkelde. Maar tegenwoordig zijn ze nog opener en laten dat ook graag weten.

In de volgende magazines en events van de SDN komen jullie naast artikelen en sessies van de andere platformen ook verhalen tegen over Microsoft. De SDN is voor alle soorten developers en alle soorten platforms. En dat blijft zo.

Op vrijdag 20 maart is het volgende SDN event. Op dit event zal ook de Algemene leden vergadering weer plaats vinden. Dit is naast natuurlijk rechtstreeks met mij te mailen of ons te bellen, de uitgelezen kans om je als lid van de vereniging te laten informeren en te horen over het reilen en zeilen van de vereniging. Kom dus allemaal en laat je stem spreken.

Dit magazine 124 bevat wederom een uiteenlopende hoeveelheid aan onderwerpen. Over Dynamics CRM, Remote debugging op Azure, Application Insights deel 2, CDC wat is de zin en onzin hiervan, Azure Webjobs, Microservices een mooie verhandeling, de ELK stack wat is het, In-Memory OLTP databases, SCRUM is bruikbaar in meerdere onderdelen van een organisatie, de Delphi's REST Client Library, Microsoft Test Manager beschrijving en nog een paar kleine tips en tricks.

Kortom, Bas van de Sande, Cary Jensen, Eric Tummers, Hassan Fadili, Jeffrey Verheul, Marcel Meijer, Patrick Kalkman, Peter ter Braake. Piet Willem Overvoorde, Sander Hoogendoorn en Wouter de Kort hebben weer veel tijd gestoken in deze stuk voor stuk mooie verhalen. Speciaal voor jullie als SDN magazine lezer.

Het volgende magazine 125 maken we iets specialer. Daarover later meer.

Heel veel leesplezier en tot 20 maart bij de ALV.

Groeten,

Marcel Meijer eindredacteur Magazine en Voorzitter SDN •

GENERAL Microsoft Dynamics CRM Bas van de Sande 05
CLOUD Remote debugging naar een Azure VM Eric Tummers 08
.NET/CLOUD Application Insights for Visual Studio Online (Part 2) Hassan Fadili 10
SQL Decrease dataflows between systems with CDC Jeffrey Verheul 15
CLOUD Azure Webjobs Marcel Meijer 17
GENERAL Microservices. The good, the bad and the ugly Sander Hoogendoorn 19
GENERAL Improving traceability of distributed systems using the ELK stack Patrick Kalkman 23
SQL SQL Server In-Memory OLTP Peter ter Braake 30
SCRUM SCRUM is veel meer dan een project management methodologie Piet Willem Overvoorde 32
DELPHI Delphi's REST Debugger and REST Client Library, Part 1 Cary Jensen 36
TFS Ken jij Microsoft Test Manager? Wouter de Kort 41
CLOUD API Management Marcel Meijer 43