Magazines

SDN Magazine 113

15-5-2012
SDN Magazine 113

Beste SDN magazine lezer,

Het belooft een hete zomer te worden, hoewel de lente tot nu niet echt geweldig is. Op 15 juni zal ons tweede SDN event van 2012 gehouden worden, daarna zal de TechEd Europe in alle hevigheid losbarsten in Amsterdam. Op donderdag 21 juni vind er in België de Community Day plaats. Dit event met 40 sessies wordt georganiseerd door de Belgische communities en is geheel gratis. Ook de Nederlandse communities zullen hier aanwezig zijn en enkele sessies verzorgen.

Wie heeft er al met de Windows 8 Consumer preview gespeeld? Velen zullen moeten wennen aan de interface, tenslotte zijn we eigenlijk best verknocht geraakt aan dat stomme Start menu. Ik ben erg benieuwd naar Windows 8 op een ARM device, het heeft dan Windows RT. Hoewel Windows Octopus wel aardig was geweest. Wat mis je op Windows RT machine en wordt het dan eindelijk de iPad killer. Of heb je al gespeeld met de Visual Studio 11 Beta bits? Mis je de kleur of mag er nog wel meer kleur uit? Tijdens de laatste MVP summit vond iedereen dat er te weinig kleur in Visual Studio zat. Ze hebben dat duidelijk gehoord hoor, dus je mag aannemen dat er iets zal veranderen.

Wij zijn erg benieuwd naar jullie ervaringen, maar ook wat je nog mist of wat je niet mooi vindt. Stuur je reactie naar redactie@sdn.nl en wij zullen ze op de website publiceren.

Dit magazine staat in elk geval weer boordevol interessante artikelen. Nog een artikel over LiveBindings, een vernieuwing van de Feedback manager, Knockout. JS en MVVM, over Agile, Delphi XE2 en iOS Datasnap Clients, Windows Azure en WIF, Background agents op een Windows Phone 7, Messaging op de Windows Azure Servicebus, Code Quality en Bouwen/onderhouden van applicaties in de Cloud. Natuurlijk ook weer de columns van Sander over Estimates en Michiel over Offline Ajax. Dit weekend kun je weer lekker in de zon lezen.

Wij wensen jullie veel leesplezier en hopen jullie gauw te mogen begroeten op een van de komende events.

Groeten, Marcel

Delphi Bob Swart = Delphi XE2 en iOS DataSnap Clients 5
Desktop Hassan Fadili = Microsoft Feedback Manager 11 BETA Release 10
Web Diederik Tiemstra = Een javascript implementatie van het MVVM-pattern met Knockout.js 14
General Sander Hoogendoorn = How to kill your estimates 17
Cloud Marcel Meijer = Windows Azure + WIF + Windows Azure Access Control (ACS) 18
Mobile Patrick Gilhuijs = Background Agents met Windows Phone 7 20
Delphi Cary Jensen = LiveBindings: Taking Another Look 26
Cloud Edwin van Wijk = Messaging patterns met Azure Servicebus 32
General Dennis van der Stelt = Code Quality: Single Responsibility Principle 42
Web Michiel van Otegem = Offline AJAX 46
Cloud Ton Blankers = Bouwen en onderhouden van applicaties in “de Cloud” 47