Magazines

SDN Magazine 129

12-7-2016
SDN Magazine 129

Beste SDN Magazine lezer,

Hij staat weer voor jullie op het scherm, tablet, e-reader of telefoon nog net voor de zomervakanties. Mocht je een fysiek exemplaar willen meenemen op vakantie, dan kun je mailen naar redactie@sdn.nl. We zullen dan zorgen dat je er een krijgt om te lezen in je strandstoel op een mooi strand ver weg.

De afgelopen periode zijn er weer heel veel mooie keynotes en nieuwtjes voor developers geweest. De developer conference van Apple was een duidelijk teken dat Apple met de verschillende OS-en nog heel veel mooie dingen kan bereiken. Ook op het Microsoft front is veel nieuws .NET Core is inmiddels vrijgegeven in een 1.0 versie, duidelijk aanwezig op de Redhat conferentie en veel ander nieuws.

Omdat deze nieuwtjes zo snel gaan, zijn wij (Maarten van Stam, Fanie Reynders en ik) begonnen met een wekelijkse webcast. Deze webcast hebben we tot op heden eerst opgenomen en daarna gepubliceerd, maar we willen toe naar een wekelijkse liveshow. Tijdens deze show behandelen we dan de nieuwtjes van de afgelopen week en de afgelopen/komende events/conferenties. Van tijd tot tijd zullen we ook gasten uitnodigen uit het IT-veld om specifieke nieuwtjes toe te lichten of korte demonstraties of uitleg te geven. Naast dat het heel gezellig is, is het ook informatief. Elders in het magazine staat de URL naar ons Youtube kanaal. Wil je met ons mee doen, stuur dan even een mailtje.

In dit magazine hebben we weer mooie artikelen over uiteenlopende onderwerpen zoals Cloud DevTest Lab, Deadlines, Mobiele ontwikkelstraten, Arduino en Raspberry Pi, Why Learning is Non-linear en Decoupling Revisited in Delphi. Onze auteurs Clemens Reijnen, Dennis van der Stelt, Gerald Versluis, Sander van der Velde, Sander Hoogendoorn en Cary Jensen hebben weer vreselijk hun best gedaan om er mooie en interessante artikelen te maken. Ik vind dat ze daar in geslaagd zijn.

Mocht jij nu ook eens willen schrijven in het SDN-magazine of website of wellicht zelfs willen spreken op een SDN-event. Dan kun je een mailtje sturen naar redactie@sdn.nl en dan spreken we de details verder af.

Rest mij nog jullie allemaal een fijne vakantie te wensen en ik zie jullie allemaal graag op 2 september op ons volgende SDN-event.

Groeten,

Marcel Meijer eindredacteur Magazine en Voorzitter SDN

CLOUD Je DevTest Lab in de Cloud - Clemens Reijnen 05
GENERAL #No Deadlines - Dennis van der Stelt 10
MOBILE Leg je eigen (gratis) mobiele ontwikkelstraat aan! - Gerald Versluis 12
IOT Arduino en Raspberry Pi, een perfecte IoT combinatie - Sander van der Velde 15
GENERAL Shooting Hoops and why Learning is Non-linear - Sander Hoogendoorn 18
DELPHI Decoupling Revisited - Cary Jensen 20
Devtest, Schedules, Xamarin, Mobile, Cloud, Arduino, Raspberry PI, IoT, Learning, Delphi