Magazines

SDN Magazine 114

5-9-2012
SDN Magazine 114

Beste SDN magazine lezer,

Schreef ik in het vorige magazine nog dat het een hete zomer zou worden, ik zat er niet ver vandaan. We hebben erg mooie en erg zonnige dagen achter de rug.

Buiten het weer waren er nog een paar hete momenten in deze zomer. Het begon allemaal met de publieke beta van de volgende versie van Microsoft Office, versie 2013. Tjonge, wat is dat een mooi product aan het worden. Vervolgens de mede- deling dat Windows 8 de RTM status bereikt heeft. Wat een geweldige mijlpaal is dat! Als je met de Release Candidate of de Developers preview hebt gespeeld, dan wist je wat er aan zou komen en dat zag er erg veel belovend uit. Jullie zullen net als ik zenuwachtig ge-f5-t hebben op 15 augustus, de dag dat Windows 8 RTM op MSDN beschikbaar kwam. De algemene beschikbaarheid van Windows 8 zal 28 oktober zijn. Ook al heb ik mijn laptop al voorzien van Windows 8, op die datum zal ook de Microsoft Surface beschikbaar komen. Niet de befaamde tafel, maar wel Microsoft’s eerste eigen Windows 8 RT tablet met ingenieus toetsenbord in de klep. Meer details over het apparaat zijn deze zomer bekend geworden. Gemist? Kijk dan nog even op: http://www.microsoft.com/surface.

Op 30 oktober organiseert Microsoft wederom een Build conferentie. Deze keer zal hij plaats vinden op de Microsoft Campus in Redmond. Helaas waren de tickets voor deze conferentie in een uur uitverkocht, dus zul je de keynotes en dergelijke online moeten bekijken. Uiteraard zullen wij op de website, ons magazine en onze events uitgebreid aandacht schenken aan dit event.

Daarover gesproken, ons eerste volgende SDN event in september zal een aparte track bevatten over Windows 8. Maar dat is niet het enige, er zijn ook sessie over MVC4, HTML5, NuGet en MEF aanwezig. Een absolute aanrader is de sessie over Onenote door Dennis Doomen. Na deze sessie zul je ook dit tool in je gereed- schapskistje zetten.

Andere datum om te noteren is 3 en 4 december 2012. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan het programma en de organisatie van de SDC 2012. Dat zal het hoogtepunt van het jaar zijn. Daarover later meer.

Maar vooralsnog wens ik je veel leesplezier met de artikelen uit dit magazine. Cary Jensen, Sander Hoogendoorn, Michiel van Otegem, Dennis van der Stelt, Hassan Fadili, Edwin van Schaick, Dave Smit en ondergetekende hebben weer sterke en interessante artikelen voor je geschreven. We hopen, dat je ze met evenveel plezier leest als waar zij hem hebben geschreven.

Met vriendelijk groet,
Marcel Meijer

Desktop Hassan Fadili = Exploratory Testing met Microsoft Test Manager 2012RC Release 5
Delphi Cary Jensen = Reading and Writing JSON with Delphi 10
Mobile Edwin van Schaick = A multiplatform Mobile Architecture for iOS, Android and Windows 18
General Sander Hoogendoorn = What could the Dutch football learn from agile? 21
Desktop Dave Smits = Push Notifications met Windows 8 22
General Dennis van der Stelt = Code Quality: Open/Closed Principle 25
Web Michiel van Otegem = OpenID beveiliging leren van ASP.NET WebPages 30
Cloud Marcel Meijer = Windows Azure Revisited 33
Delphi Bob Swart = Delphi XE3 FireMonkey Actions 37
Desktop Dennis Vroegop = UX Design in Windows 8 Store Apps 40