Magazines

SDN Magazine 115

23-11-2012
SDN Magazine 115

Beste SDN magazine lezer,

Tjonge, wat hebben we een hete herfst achter de rug zeg! Het was het release seizoen! Delphi kwam met een nieuwe versie, maar Microsoft had ook het één en ander te releasen.

Op ons laatste SDN event stonden veel sessies in het teken van Windows 8. Toen was Windows 8 al RTM en beschikbaar via MSDN en Technet. De officiële release was uiteindelijk op 26 oktober. Tijdens deze keynote werd ook de Microsoft Surface gelanceerd. Deze veel geroemde iPad killer is vanaf heden beschikbaar, helaas is er nog geen verkooppunt in Nederland. Als je niet kunt wachten, dan heeft WP7.nl alle mogelijkheden op een rijtje gezet. Denk goed na wat je doet.

Na de officiële release van Windows 8 werd ook Windows Phone 8 officieel gereleased. Enkele toestellen zijn in Nederland verkrijgbaar. Deze opvolger is van Windows Phone 7 belooft een gouden toekomst voor het Windows Phone platform van Microsoft. De SDK voor dit platform is nu ook beschikbaar, laat je uitdagen om de missing en geweldige apps te maken!

Tijdens het //Build event van 30 oktober tot en met 2 november op de Campus van Microsoft waren er ook nog diverse zaken te melden. Zo werd er een nieuwe versie van de Windows Azure SDK gereleased, versie 1.8. Voor het Windows Azure platform waren er meerdere aankondigen, zoals het toevoegen van iOS en Windows Phone 8 targets aan de Windows Azure Mobile Services. Maar ook de aankondiging dat er naast de Windows Azure Market een Windows Azure Store komt. Een hele interessante ontwikkeling voor ISV’s en leveranciers van tools.

Ander nieuwtje op het //Build event was, dat TFS Preview de preview status heeft verlaten en nu werkelijk productioneel is geworden. Het mooiste nog, voor teams van 5 personen is http://tfs.visualstudio.com gratis ongeacht het aantal projecten. Als je nog niet de mogelijkheid hebt gehad om TFS on Windows Azure te evalueren, dan zou ik dat nu zeker doen.

Kortom op de koude winteravonden die nu gaan komen, is er genoeg te doen om je niet te vervelen. Wat hebben we toch een mooi vak!

Dit magazine bevat weer een mooie selectie aan artikelen van Cary Jensen, Clemens Reijnen, Sander Hoogendoorn, Michiel van Otegem, Lammert Vinke en Marcel Meijer.

We wensen jullie heel veel leesplezier!

Met vriendelijke groet, Marcel Meijer

Delphi Cary Jensen = Advantage Database Server 11: A first Look 5
Desktop Marcel Meijer = Using 32 bit (Legacy) DLL on Windows Azure 14
Web Sander Hoogendoorn = The Waterfall Dentist Anti-Pattern 17
General Lammert Vinke = Onderhoudbare GUI tests met Coded UI 19
Cloud Cary Jensen = JSON with Delphi Part 2 22
Mobile Michiel van Otegem = Mijn hart zingt voor Visual Studio 2012 26
Delphi Marcel Meijer = Windows Azure Portal Updates 29
Cloud Clemens Reijnen = Getting testing done in the sprint 30