SDN event 14 juni 2013
SDN event 14 juni 2013

Op vrijdag 14 juni vond het tweede SDN event van 2013 plaats. Deze keer zijn we weer in de Reehorst in Ede. Het programma bestaat zoals gebruikelijk uit 4 tracks met uiteenlopende sessies voor elk wat wils.

Zo komt Delphi met een buitenlandse spreker, Dennis van der Stelt voor zijn tweede Solid sessie, Fons Sonnemans met diepgaande Windows 8 sessies en Alex Thissen met Security gerelateerde sessies.

Dit event zal deze keer plaats vinden in de Reehorst te Ede.

Agenda
Alles uitklappen Alles inklappen
14-6-2013 10:00-11:00
 
Uitklappen Inklappen
English FireDAC: The New Database Access Solution
Pawel Glowacki

FireDAC is new Delphi and C++Builder database access layer, that simplifies data access, providing all the features needed to build real-world high-load applications. FireDAC provides a common API for accessing different database back-ends, without giving up access to unique database-specific features and without compromising on performance. In this demo-oriented session Paweł will show main features of FireDAC in Delphi XE4 applications."

 
Uitklappen Inklappen
Dutch SOLID Principles Deel 2
Dennis van der Stelt

Wil je weten hoe je de SOLID principes in praktijk moet toepassen? Tijdens deze sessie worden het Dependency Inversion en Interface Seggregation principe uitgelegd aan de hand van praktijkvoorbeelden. Je leert hoe je zelfs met interfaces toch sterk gekoppelde software kunt hebben. Waarom de ServiceLocator als anti pattern wordt gezien en waarom de composite root zo belangrijk is. Na deze sessie weet je wanneer en hoe deze principes toe te passen

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Introducing Enterprise Library 6
Alex Thissen

Onlangs heeft het Microsoft Patterns and Practices team Enterprise Library 6 uitgebracht. In deze sessie kijken we naar EntLib 6 en de diverse onderdelen zoals de application blocks en Unity 3. We bespreken hoe en waar je EntLib kunt inzetten en hoe je er mee aan de slag gaat. Aan het einde van deze sessie weet je wat je met EntLib kunt bereiken en wat er vernieuwd is in versie 6.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Make your Windows 8 app stand out
Mark Monster

Windows 8 heeft een enorm bereik en kan veel voor je app betekenen. Hoe zorg je ervoor dat je app opvalt binnen de zee van applicaties in de Store? Deze sessie gaat in op hoe je optimaal gebruik kunt maken van de mogelijkheden die Windows 8 biedt, zoals: - Full, Snap en Fill views - Share contract - Search contract - Play to contract - Semantic zoom - Tiles en toast - Offline mode - Touch, Mouse en Keyboard Maak ook gebruik van het potentieel van de Windows Store, door middel van reviews, en marketing materiaal en verschillende verdienmodellen zoals trials, in-app purchases of advertenties.

Alles uitklappen Alles inklappen
14-6-2013 11:15-12:15
 
Uitklappen Inklappen
English Generating Code for your Database
Daniel Wischnewski

You know the scenario. A great database design has to be transported into your application. Yet again, you have to write the framework to access tables, stored procedures, and their contained data. Use Delphi to create your data access layers for all those objects. Changes in the database are reflected in your code, giving you design-time feedback for all changes.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Beginnen met Blend
Timmy Kokke

Vrijwel alle WPF, Windows Store en Windows Phone developers kennen Blend, van naam. Vele van hun weten dat ze Blend kunnen gebruiken voor hun projecten, maar weten niet waar ze moeten beginnen. In deze sessie neem ik je mee door verschillende designers en features van Blend voor Visual Studio 2012, om zo de drempel om Blend te gaan gebruiken te verlagen en de ontwikkeling van applicaties te vergemakkelijken.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Claims Based Authorization met .NET 4.5
Alex Thissen

In .NET 4.5 is Windows Identity Foundation onderdeel van het framework geworden en zijn de mogelijkheden die je hebt uitgebreid. Deze sessie laat zien hoe je een applicatie kunt maken die Claims gebruikt voor authenticatie en autorisatie, waarbij we ook kijken naar het transformeren en toevoegen van claims nadat de gebruiker is ingelogd en het controleren van toegang buiten de business logica van een applicatie

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Windows 8 XAML Data Binding Explained
Fons Sonnemans
In deze sessie worden de mogelijkheden van Data Binding in XAML behandeld. Hierbij worden de diverse vormen van Data Binding besproken. Daarna wordt aan de hand van een groot voorbeeld uitgelegd hoe deze technieken gebruikt kunnen worden om een gegroepeerde GridView te vullen met veelvormige objecten zodat deze het uiterlijk krijgt van bijvoorbeeld de store applicatie.
Alles uitklappen Alles inklappen
14-6-2013 13:00-14:00
 
Uitklappen Inklappen
Dutch Delphi NextGen en Intro iOS met XE4
Bob Swart

In deze sessie laat Bob zien welke gevolgen het gebruik van de Delphi NextGen compiler heeft (op gebied van Strings, Automatic Reference Counting en andere taalelementen die gewijzigd zijn). De demos worden aan de hand van enkele iOS toepassingen gedaan.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Deep dive into the async world
Erwin Bovendeur

Een behoorlijk aantal ontwikkelaars heeft al kennis gemaakt met de async en await keywords van .NET. Maar wat gebeurt er nu echt onder water? In deze sessie gaan we kijken naar onder andere de verschillende boundaries en contexten waar je altijd al mee te maken had, maar nog nooit over na hoefde te denken.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Windows Azure Active Directory and WebSSO: from on-premise to cloud
Alex Thissen
Het Microsoft platform heeft verschillende producten, diensten en frameworks die oplossingen bieden voor Identity & Access Management. In deze sessie zie je hoe je de cloud services Windows Azure Active Directory en Access Control Service en on-premise ADFS 2.0 servers inzet om single-signon op het web (WebSSO ) te realiseren. Je leert hoe je van je bestaande locale AD kunt doorgroeien naar een oplossing die WebSSO voor al je web applicaties mogelijk maakt, maar ook hoe je web identiteiten zoals Google, Facebook en Office365 kunt inzetten.
 
Uitklappen Inklappen
Dutch Windows 8 Control Creation
Fons Sonnemans
Windows 8 applicaties zijn opgebouwd uit pages en controls. Pages zijn eigenlijk ook controls maar kunnen gebruikt worden om te navigeren door je applicatie. In deze sessie leer je hoe deze te gebruiken en uit te buiten door het toepassen van Master Pages, State Management, Dependency Properties en Visual States. Hierna ben je in staat om sneller mooiere applicaties te ontwikkelen.
Alles uitklappen Alles inklappen
14-6-2013 14:15-15:15
 
Uitklappen Inklappen
English iOS - A first b(i/y)te into the Mobile World
Daniel Wischnewski

Delphi XE4 has risen to give us real access into the iOS platform with a native compiler and the new FireMonkey framework. Important API's for iOS are easily access through Delphi XE4. Learn how to use the Keyboard Extensions API, Notification API, Dialer API, and many others. A quick launch into real iOS development with Delphi.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Van Start met geautomatiseerd testen
Fokko Veegens

Testen kost veel tijd binnen de Application Lifecycle. Met de komst van Agile processen wordt het belangrijker om terugkerende werkzaamheden zoals test, build en deployment te automatiseren. Visual Studio en Team Foundation Server bieden legio mogelijkheden om dit in te richten. In de sessie wordt in vogelvlucht door de verschillende mogelijkheden heen gelopen. Aan de hand van veel demo’s zal getoond worden hoe unit tests, maar ook Coded UI tests op de build server gedraaid kunnen worden en hoe in de rapportage te volgen is wat de uitkomst van deze testruns is.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Usability & Usability testing
Nick Arends

Inleiding tot de usability gebasseerd op literatuur van Steve Krug en een simpele opzet om de usability van een website/webapplicatie in kaart te brengen

Alles uitklappen Alles inklappen
14-6-2013 15:30-16:30
 
Uitklappen Inklappen
Dutch iOS DataSnap and SOAP
Bob Swart

In deze sessie laat Bob zien hoe we Delphi XE4 iOS clients kunnen maken die via SOAP en/of DataSnap met servers kunnen communiceren om data uit te wisselen. Ook locale data access zal gedemonstreerd worden.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Windows Azure IAAS en Networking
Marcel Meijer

Windows Azure was voorheen altijd gelijk aan Platform as a Service (PAAS), maar sinds kort is daar ook Infrastructure as a Service aan toegevoegd (IAAS). Wat is het en wat heb ik als developer daar dan aan? Tijdens deze sessie zal Marcel je meenemen in deze nieuwe wereld op Windows Azure.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Wat je als developer nog niet wist van transacties
Dennis van der Stelt
Waarom is de database de bottleneck van veel applicaties? Waarom is je database niet altijd consistent, ondanks transacties? Tijdens deze sessie zal worden uitgelegd waarom alles binnen een database bestaat uit transacties en hoe je als developer hier mee om moet gaan. Waarom je software af en toe klaagt dat MSDTC faalt en waarom gedistribueerde transacties een risico zijn voor de performance van je software. Na deze sessie kun je aan je DBA uitleggen dat hij transacties niet begrijpt.

 

Aanmelden voor deelname

Betalende leden van de vereniging SDN hebben gratis toegang tot dit SDN Event.
Leden met een persoonlijk lidmaatschap kunnen alleen zelf deelnemen. Leden met een bedrijfslidmaatschap kunnen met het aantal personen deelnemen dat in het bedrijfslidmaatschap is opgenomen.

Je dient je aan te melden voor deelname via de SDN website. Je moet hiervoor ingelogd zijn en daarvoor dien je een account te hebben aangemaakt op de website.
Betalende SDN leden dienen daarbij hun lidnummer en accountcode in te voeren zodat ze recht te hebben op gratis deelname. Bij aanmelding van meer personen dan is opgenomen in het lidmaatschap betalen de extra deelnemers het tarief voor niet-leden.

Ook niet-leden kunnen zich aanmelden voor deelname
De kosten voor deelname voor niet-leden bedragen € 100,00 per persoon, incl. btw.

Registration for this event is not active at this moment
Event locatie

Reehorst
Bennekomseweg 24
6717 LM  Ede

Routebeschrijving

Sponsors