SDN event 23 april 2012
SDN event 23 april 2012

Op maandag 23 april vind het eerste SDN event van 2012 plaats. Voorafgaande aan deze tradionele eerste zal de ALV plaatsvinden. De ALV is toegankelijk voor alle leden met een geldig lidmaatschap. De ALV agenda en de notulen van de ALV 2011 zijn te vinden op www.sdn.nl/alv.

Daarna hebben we 4 tracks met elk 5 sessies met uiteenlopende onderwerpen. Zpals FireMonkey, TFS, Agile, RavenDB, Messaging, Metro, Windows 8, RX, LiveBindings, OpenRasta, Knockout, DataSnap, EF 5, VS11Beta, Blend and DNN. Kortom een vol programma met direct toepasbare sessies.

De ALV begint om 9:00 en de registratie daarvoor begint om 8:30. De eerste sessie start om 10:00. Na afloop van de laatste sessie, om 16:30, is er natuurlijk nog gelegenheid voor een drankje en een praatje.

Dit evenement vond plaats in het Achmea Eureko Conference Center in Zeist.

Agenda
Alles uitklappen Alles inklappen
23-4-2012 9:00-9:45
 
Uitklappen Inklappen
Dutch ALV

De Algemene Leden vergadering voor de Leden van het Software Development Network (SDN). Om deze sessie bij te wonen moet je lid zijn van de SDN. Tijdens de ALV maakt het bestuur de cijfers en de plannen bekend. Ook worden er weer mensen gekozen voor de Kascommissie en de overige commissies.

Alles uitklappen Alles inklappen
23-4-2012 10:00-11:00
 
Uitklappen Inklappen
English FireMonkey 3D Development
3D, Delphi, iOS, Mac OS X
Pawel Glowacki

FireMonkey is a new revolutionary platform for building cross-platform applications in Delphi and C++ that are compiled from the same source code and run natively on Windows, Mac OS X and iOS. With FireMonkey you can create graphically rich, interactive HD and 3D applications. In this session Pawel is going to focus on FireMonkey 3D development with Delphi. Pawel will discuss different FireMonkey 3D project types, class hierarchy of 3D objects, working with the "TModel3D" component, creating interactive apps with lights and camera components and using FireMonkey for advanced business and scientific 3D visualizations.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Hoe niet te eindigen in Davy’s bar
Agile, ALM, TFS
Martijn van der Sijde

Tijdens een wandeling in Ierland realiseerden wij ons dat het Microsoft Competence Centre van Achmea niet moest eindigen in Davy’s bar: een metafoor voor het alsmaar terugkijken naar vroeger toen alles beter was. Wij kijken naar de stappen die het Microsoft Competence Centre moe(s)t zetten na een organisatieverandering om te groeien in onze volwassenheid van Application Lifecycle Management en om een high performing agile Microsoft afdeling te worden. In deze sessie vertellen wij hoe we bij Achmea met de volgende vragen bezig zijn: Hoe optimaliseren wij ons voortbrengingsproces met behulp van TFS 2010? Welke ALM artefacts en processen moeten wij implementeren om te standaardiseren en kwaliteit en hergebruik te verhogen? Wat zijn onze lessons learned, welke uitdagingen zijn er nog en hoe zien wij de toekomst? Aan het einde van deze sessie weet jij wat jouw organisatie moet doen om kwaliteit te verhogen, te standaardiseren en te voorkomen dat je je verdriet gaat wegdrinken in Davy’s bar.

 
Uitklappen Inklappen
English What’s new in DotNetNuke 6.2.0
DNN6, DotNetNuke
Cathal Connolly

DotNetNuke 6.2.0 is close to release and comes with a wide range of new capabilities, focusing on social integration. This session will cover the new journal, message center, notifications, social groups and user/registration enhancements.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Kleien met RavenDB
Linq, RavenDB, Web
Evert Wiesenekker

Aan de hand van een site die zich op dit moment in een pre-productie stadium bevind wordt beschreven hoe via Linq to Entities uiteindelijk gekozen is voor RavenDB. Speciale aandacht gaat uit naar het modeleren en het zoeken.

Alles uitklappen Alles inklappen
23-4-2012 11:15-12:15
 
Uitklappen Inklappen
Dutch Multi-Threading voor responsive User Interfaces
Delphi, Multi Threading
Danny Wind

Gebruikers willen niet meer wachten op zandlopers, en dat hoeft ook niet. Ik laat zien hoe je threading eenvoudig toepast om je user interface altijd wakker en responsive te houden. Ook veel threads hoeven geen probleem te zijn, mits je ze juist codeert.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Betrouwbare applicaties met messaging
Messaging, nServiceBus
Dennis van der Stelt

Binnen een systeem communiceren componenten en applicaties met elkaar door middel van methodes, services of anderzins. Maar wat doen we als er een database timeout optreed, of een NullReferenceException optreed? We loggen de foutmelding, maar hoe herstellen we de fout? Kun je de aanvraag geautomatiseerd opnieuw uitvoeren? In deze sessie leer je hoe je messaging kunt toepassen en hoe dit beschreven problemen helpt voorkomen. Hoe je beter betrouwbare, meetbare en robustere software bouwt en laten concreet zien hoe je dit zelf kunt implementeren met behulp van zowel WCF als nServiceBus.

 
Uitklappen Inklappen
English Advanced Skinning for DNN 6
DNN6, DotNetNuke, Skinning
Gifford Watkins

For decades, professional web design companies have offered static HTML websites for a substantial portion of their revenue. But with the emergence of RAD portal applications (like DotNetNuke), the consumer has become aware of the benefits offered by web application frameworks. In order to cope with this new demand, ASP web developers need to become acquainted with the skinning architecture in DNN. Developers and designers can now create stunning user interfaces which integrate seamlessly with the underlying portal application to produce practical, yet asthetically pleasing web portals. This session is for the advanced developer/designer seeking a better understanding of DNN6, how skinning is evolving, where to go when stuck, and who is making the most significant contributions in the DotNetNuke ecosystem.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Beveiliging: Welke techniek kies ik voor het beveiligen van mijn bedrijfsapplicatie?
Core Systems, Security
Ton Blankers

Momenteel worden veel belangrijke bedrijfsapplicaties omgezet naar open (web) applicaties. Moderne applicaties worden niet alleen meer op kantoor gebruikt maar ook door telewerkers, klanten, partners en leveranciers. Ondanks alle media aandacht voor beveiliging, realiseren we ons vaak niet welke kwetsbaarheden dit met zich meebrengt. Deze presentatie laat zien welke gebieden in je applicatie speciale aandacht vragen voor beveiliging en wat de technieken zijn om hiermee om te gaan.

Alles uitklappen Alles inklappen
23-4-2012 13:00-14:00
 
Uitklappen Inklappen
Dutch Delphi Unit Testing en TestGrip
Delphi, Testen, TestGrip
Marco Geuze

 In deze sessie geeft Marco Geuze een overzicht en de mogelijkheden van de Unit Testing functionaliteit in Delphi. In het tweede deel van de sessie gaat Marco in op de tool TestGrip die hij speciaal ontwikkeld heeft ter ondersteuning van Unit Testing mogelijkheden voor Delphi ontwikkelaars.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Bouw metro style apps voor Windows 8 met JavaScript en HTML 5
HTML5, Metro, Windows 8
Christiaan Veeningen

Microsoft introduceerde met Windows Phone 7 een nieuwe stijl van applicaties, de zogenaamde Metro style applicaties. Na Windows Phone 7 is het nu de beurt aan Windows 8 om deze metro interface naar tablets, laptops en de desktop pc te brengen. Centraal staat hierbij de “touch experience”. De consumer preview van Windows 8 is beschikbaar gesteld voor iedereen en de Market Store is geopened. Tijd om met deze nieuwe technologieën aan de slag te gaan. In deze sessie gaan we kijken hoe de nieuwe architectuur van Windows 8 (WinRT) er uit ziet, bouwen we een app voor Windows 8 met JavaScript en HTML 5. Daarnaast gaan we kijken naar de verschillen tussen het bouwen van een app met JavaScript en HTML 5 of via C# en XAML. Waarom kies je voor een bepaalde techniek om je apps te bouwen? Aan het eind van de sessie zul je zien dat het bouwen van een app voor Windows 8 niet zo moeilijk is. Zelfs als je geen .Net ervaring hebt. Wil jij straks ook je eigen applicaties in de Windows 8 store hebben staan? Kom dan naar deze sessie.

 
Uitklappen Inklappen
English DotNetNuke Services deep dive
Authentication, DNN6, DotNetNuke, MVC
Cathal Connolly

DotNetNuke 6.2.0 is adding a new services framework which allows for easy integration of services written using asp.net MVC 2. Come along to this session for a comprehensive dive into how to create, register and secure your services. We’ll be covering authentication, authorization, routing, protecting against hackers and integrating the services into jQuery as well as rendering the output via the use of templates. This session will also cover some advanced areas such as digest authentication.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Begrijpbaar Reactive Extensions (RX)
Reactive Extensions , RX
Matthijs Krempel

Tijdens deze sessie komt u er achter wat een kriem het werken met events eigenlijk is en dat het Rx framework deze spaghetti tot een orderlijk geheel kunnen maken.

Alles uitklappen Alles inklappen
23-4-2012 14:15-15:15
 
Uitklappen Inklappen
Dutch Livebindings gebruiken voor dynamisch interactieve applicaties
Delphi, Dynamic, LiveBindings
Danny Wind

Je kunt meer met livebindings dan alleen 1 op 1 controls data-aware maken of koppelen. Ik laat zien hoe je met livebindings je applicatie dynamischer en interactiever maakt. Direct reagerende applicaties zijn eenvoudiger in gebruik en zorgen voor flow.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Best Practices of Feedback Manager, Review Process and Exploratory Testing futures in VS11Beta / TFS
ALM, Code Review, FeedBack, Testen, VS11
Hassan Fadili

Software development vereist van dag tot dag de nodige zorg en is de afstemming daarbij heel erg belangrijk zowel tussen de Developers onderling als tussen de developers en de stakeholders om snel, efficient en voorraal en vroegtijdig duidelijkheid te schepen in de te ontwikkelen product/project.
 
De komst van VS11Beta en TFS11Beta hebben daarvoor de benodigde ondersteuning out of the box. Of het nou gaat om Code Review, Feedback als om Test faciliteiten, deze nieuwe VS11Beta en TFS11Beta versies dekken de lading wat dat betreft.
 
Wanneer je serieus bezig bent met Software Development process, dan daag ik je uit om deze sessie bij te wonen om meer te weten te komen over deze bovenstaande futures en nog veel meer...
 
Uiteraard is dit ook de uitgelezen kans om jouw software developmnent ervaringen te toetsen en tegen het licht te houden om nog van meer waarde te zijn voor je klanten en/of organisaties.

 
Uitklappen Inklappen
English 5 Habits of Highly Successful DNN Skinners
DotNetNuke, Skinning
Gifford Watkins

Bring your mobile devices and get ready to meet the movers and shakers in the DotNetNuke skinning community. You'll leave this session knowing the names, faces, voices and most importantly, the habits of 5 DNN professionals. Jot down the 25 habits and you'll have a gold mine of resources and should you choose to follow up with our 5, you'll soon learn their passion for the DotNetNuke community and helping others (like you) on the periphery. This session will be fun, informative and most importantly. could be your lifeline to a lifetime of DotNetNuke skinning.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Een introductie van Openrasta als Rest Web Service Laag
Knockout.js, OpenRasta
Eric Schreiber
Door middel van Knockout.js een "1 page application" maken zonder dom objecten direct in javascript aan te spreken.
Alles uitklappen Alles inklappen
23-4-2012 15:30-16:30
 
Uitklappen Inklappen
Dutch DataSnap clients voor de iPhone en iPad
DataSnap, Delphi, iOS, iPad, iPhone
Bob Swart

In deze sessie maakt Bob Swart gebruik van Delphi XE2 Update #4 en laat stap-voor-stap zien hoe hiermee FireMonkey for iOS clients te maken zijn voor de iPhone en iPad in combinatie met de DataSnap Mobile Clients. Verschillende DataSnap XE2 en iOS deployment details komen hierbij ook aan de orde.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch EF 5.0 en Visual Studio 2011
EF 5.0, MVC 4.0, VS11
Arno Tolmeijer

Visual Studio 11 wordt in de tweede helft van 2012 gelanceerd. Nu al is er een beta-versie beschikbaar, waarin met de nieuwe functionaliteiten kennis kan worden gemaakt. Elk nieuw onderdeel is eigenlijk een topic op zich. Daarom worden in deze sessie alleen van een aantal nieuwe functies voorbeelden gegeven met voorbeeldcode. De volgende onderwerpen komen aan bod:

  • Overzicht van de nieuwe functies binnen Visual Studio (C#)
    • Async
  • Entity Framework 5.0
    • SQL Server 2012
    • Data Migrations
    • ASP.NET MVC 4
 
Uitklappen Inklappen
English Building “Single page applications”
DNN6, DotNetNuke, jQuery, MVC
Cathal Connolly

More and more web applications are being built as “Single Page Applications”. This development model focuses on using JavaScript frameworks, AJAX and web services to build highly interactive web applications which don’t rely on the traditional postback model associated with WebForms development. Even Microsoft is joining the party by including a SPA project template in MVC 4. Come along to this session to see how to integrate ASP.NET MVC services with a number of javascript frameworks including jQuery, jQueryUI, Knockout.js and history.js to build great looking, intelligent and responsive single page applications.

 
Uitklappen Inklappen
Dutch Pimp My App
Blend, Design, WP7
Timmy Kokke

Je hebt een goed voor Windows Phone 7 app. Het programmeren is voor de meeste van ons niet zo'n probleem, maar hoe zorg je ervoor dat je app er ook goed uit ziet? In deze sessie wil ik laten zien hoe je met behulp van Expression Blend 4 je app design naar een hoger nivo kunt brengen. Waar moet je op letten? En hoe verwerk je dat in je Windows Phone applicatie?

 

Aanmelden voor deelname

Betalende leden van de vereniging SDN hebben gratis toegang tot dit SDN Event.
Leden met een persoonlijk lidmaatschap kunnen alleen zelf deelnemen. Leden met een bedrijfslidmaatschap kunnen met het aantal personen deelnemen dat in het bedrijfslidmaatschap is opgenomen.

Je dient je aan te melden voor deelname via de SDN website. Je moet hiervoor ingelogd zijn en daarvoor dien je een account te hebben aangemaakt op de website.
Betalende SDN leden dienen daarbij hun lidnummer en accountcode in te voeren zodat ze recht te hebben op gratis deelname. Bij aanmelding van meer personen dan is opgenomen in het lidmaatschap betalen de extra deelnemers het tarief voor niet-leden.

Ook niet-leden kunnen zich aanmelden voor deelname
De kosten voor deelname voor niet-leden bedragen € 100,00 per persoon, incl. btw.

Event locatieAchmea Eureko Conference Center
Handelsweg 2, 3707 NH ZEIST
Telefoon: 030 - 693 70 00

 Klik HIER voor uitgebreide informatie

Sponsors